Paříž ve XX. století přehled

Paříž ve XX. století https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154554/mid_pariz-ve-xx-stoleti-64945de7ac699.png 3 69 69

S odstupem času lze říci, že jde o mistrovské dílo klasika žánru. Román napsaný již v roce 1863 byl však po předložení Hetzelovi, dvornímu vydavateli autora, odmítnut, a tak skončil odložen v autorových písemnostech. Po mnoha letech byl náhodně objeven - až v roce 1989 - a teprve v roce 1994 poprvé vydán. Kniha slavila ohromný úspěch po celém světě. Naprosto neuvěřitelná předvídavost autora a jeho dokonalá technická vize Paříže za sto let dokazuje, že Jules Verne již v tomto díle ukázal svoji sílu, která jej později proslavila jako autora Podivuhodných cest. Román je laděn velice pesimisticky. Střídají se v něm nadšení a zklamání, radost a smutek, naděje a zmar. I samotné zakončení románu se nese v tomto duchu. Skvostné dílo, zcela se vymykající známé Vernově tvorbě, ale s nábojem, který lze v románu najít i tolik let po jeho napsání. Román je navíc opatřen KOMPLETNÍMI ilustaracemi a přebalem (ve variantě) Francoise Schuitena, což bylo zatím použito pouze v LIMITOVANÉ číslované sérii francouzského nakladatelství Hachette. Dvě varianty obálky.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Paris au XXe siècle , 1863


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paříž ve XX. století. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

m2056
24.09.2023 2 z 5

Moc tomu nevěřím že je to kniha autora co napsal skvělé knihy 20.Tisic mil pod mořem. Říká se že se to našlo někde na půdě v domě kde někdy žil autor ale v domě bylo více obytných bytů tak moc nevěřím že to je jeho kniha ano někomu se hodilo to napsat že je to dílo autora protože se bude dobře prodávat. Můj názor je že kniha není moc dobrá myšlenka dobrá ale to provedení a napsání není můj šálek čaje.

Romcajs
02.03.2022 1 z 5

Nejhorší co jsem zatím četl o Julese Verna. Tolik popisování různých názvů čtvrtí, ulic, autorů, umělců aj. No hrůza. Být nakladatelem, tak bych mu to také vrátil. Nicméně chápu, že chtěl popsat jak vidí Paříž ve 20. století. A také nemám rád špatné konce!!!


Kulturnice
14.01.2020 3 z 5

Byla to první kniha od Verna,co jsem četla. Četlo se mi to obtížně v tom smyslu, že jsem přeskakovala pasáže výčtu pařížských ulic a čtvrtí, autorů...Na druhé straně je opravdu nutné obdivovat vizionářství - stroje a přístroje sloužící k pohybu apod. tam si vývoj dovedl představit, ale úsměvná je naopak jeho představa záznamu informací a komunikace obecně - to moc neřešil...Ale obecně se trefil. Stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Paříž ve XX. století v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených99x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech4x