Inkoustová stopa přehled

Inkoustová stopa
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348737/mid_inkoustova-stopa-rkE-348737.png 4 104 104

Třetí vyprávění bamptonského bailiffa a lékaře Huga de Singleton se odehrává ve středověkém Oxfordu, kam Hugh přijíždí za dívkou, již si vybral za manželku. Místo odpočinku jej však čeká případ: někdo ukradl vzácné knihy mistra Wyclifa. Z krádeže se však brzy stává vražda a sám Hugh de Singleton se ocitá v ohrožení života. Z nebezpečných situací se dostává díky svému důvtipu a prozíravosti a také s pomocí věrného Arthura, který ho na cestách doprovází.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

A Trail of Ink , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inkoustová stopa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Hradčiatko
21.05.2024 2 z 5

(SPOILER) Pôjdem proti prúdu väčšiny a možno to je tým, že som nečítala prvé dva diely a zhodou okolností sa táto kniha u mňa stretla s Ve znamení lva (historická, prakticky životopis Jana Luxemburského, stredovek) a tým pádom hodne pohorela v mojom ponímaní. Nie, žeby to bolo zlé, ale ono to nebolo nijaké. Postava ma nezaujala ani jediná (možno boli popísané v minulý dieloch a aj sa nejak vyvíjali, či prejavili predtým, čím si získali publikum pre sériu), ale hlavný hrdina akurát utekal, premýšľal a čakal na konanie iných (to by v stredoveku ďaleko nedožil) a k vyriešeniu prípadu prispel len nepatrne (osobný názor); žeby skutočne hradný pán Gilbert zakaždým všetkého nechal, aby zachraňoval a odprevádzal správcu? žeby v závere ani jeden zloduch neklamal a stačilo sa opýtať, aby veci zapadli jedna do druhej? žeby mnícha ani nepotrestali, akurát si opát povzdychne, že snáď to nepredali a nesiahne na hotovosť? a láska medzi hlavnými hrdinami... nemastná-neslaná (nepotrebujem výbuchy vášní, na to ľud pospolitý v tej dobe ani nemal čas, ale o nej som sa dozvedela akurát, že dve oči vidia viac ako jedny). Najradšej som mala realistické popisy oblečenia a stolovania, o čom svedčí vysoké vzdelanie autora a málokto sa tomu venuje (obvykle literárne hrdinky nemávajú periódu, ani pri polročnom úteku v jediných šatách cestami-necestami sa nespotia a na záchod sa proste nepotrebuje chodiť, ale to ani vo filmoch nie, pravda :D). Takže celkovo... nebolo to zlé, ale zrejme po ďalších v sérii nesiahnem ;)

TeaPeter
24.11.2022 3 z 5

Velmi poklidná detektivka. Ale i tak se kolem knih dá vytvořit velké drama, kde jde o životy. Naštěstí hlavní hrdina přežil a v příštím díle už snad bude po boku své vyvolené.


Haduwig
11.08.2022 5 z 5

Tentokrát Hugha zastihneme nejen při vyšetřování zločinu, ale také při namlouvání děvčete. Je to milý dobrodružný příběh s detektivní i romantickou zápletkou, často okořeněný ironií a humorem. Bavila jsem se možná více než u předchozích dvou dílů a těším se na další pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Inkoustová stopa v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených128x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených7x
v Knihotéce135x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit11x

Štítky knihy

historické detektivky

Autorovy další knížky

Mel Starr
americká
2015  80%Neklidné kosti
2017  85%Inkoustová stopa
2016  79%Zločin u kostela
2019  84%Neposvěcená půda