Ostrov žije přehled

Ostrov žije https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447706/bmid_ostrov-zije-KRN-447706.png 4 51 51

Magický příběh o ostrově, který se proměnil v divočinu. Dobrodružná cesta za skutečným já, za láskou a za vnitřní silou, kterou je třeba probudit. O obyvatelích zátoky Steephill Cove se vždycky povídalo, že jsou tak trochu podivíni. Ta holka, Kite, tančí v lese nahá a jeho, Grasse, viděli za úplňku lovit divokou zvěř. Betony, která žije v bezpečí hlavního města, těm povídačkám nevěří. Její život je poklidný, dokud se jedné květnové noci něco nestane a celý ostrov se nepromění v divočinu. Aby se všichni tři společně pokusili napravit, co se stalo, budou se muset stát někým jiným, objevit v sobě sílu i slabost, o kterých neměli tušení. Ostrov žije je příběh o magii, lásce k přírodě a cestě za naším skutečným já.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov žije. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Gabibi
03.12.2023 3 z 5

Nevyrovnaná kniha. Taková nesourodá s několika motivy (eko-agitka, láska k přírodě, vztahy mezi lidmi) na hranici žánru. Trochu pohádka, trochu drsné post-apo, ale v poetickém hávu. Často jsem nevěděla, o čem čtu a ta nejednoznačnost mi vadila, ale myslím, že právě to je na knize originální. Krása krás je vykreslení postav Kite a Grasse a jejich vztahu. Autorce ale moc fandím a těším se na její další knihu, především díky Počkej na moře.

Ivule9
30.09.2023 4 z 5

Autorka mě knihou Ostrov žije úplně dostala! Do příběhu zapracovala tolik krásných myšlenek...

Celé to do sebe pěkně zapadalo a navíc vždycky cením ekologický přesah. Ale vlastně úplně nejvíc oceňuju, že se autorka pokusila zachytit samotnou podstatu života. Celá kniha se mnou zkrátka nádherně zarezonovala.

Příběh se odehrává na ostrově v zátoce Steephill Cove, kde žijí lidé více v souladu s přírodou. Jednoho dne se na ostrově něco stane, život se promění a hrdinové se vydají na cestu...

Příběh s prvky magie, fantasy, ze kterého čiší láska k přírodě, je o hledání sebe sama. Zajímaví hrdinové, napětí a skvělé popisy okolí. Jen jsem měla pocit, že se některé informace vícekrát opakovaly.

Celkově svěží, originální a zamyšlení hodná kniha.

"Téměř každý člověk, kterého v životě potkala, byl neúplný. Kolik důvodů k takové neúplností našla. Někteří si ji způsobili sami. Zabývali se v životě něčím, co k nim nepatřilo. Ignorovali svoje poslání. Jiní se udržovali neúplní záměrně. Měli pocit, že nemohou být nikdy šťastní, rochnili se ve svém neštěstí, ve své smůle, zarputile odmítali udělat kroky, které by je z jejich katastrofy vyvedly."

"Vynucováním ještě nikdy nic nezískala. Trpělivostí, to ano."

"Grass má velké, živé, bušící srdce. Vejde se do něj mnoho lidí, mnoho zla, které páchají, a on se snaží najít jejich proč, to proč potom ospravedlní a vloží do svého velkého, vřelého srdce."


Alíša236
14.06.2023 5 z 5

Opravdu skvělá kniha. Nejdříve trochu vzdoruje, musíte si k ní (ona k vám) najít cestu, ale pak vás pohltí, okouzlí. Děkuji za zážitek.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (3. týden)

17.01.2021


Knižní novinky (2. týden)

10.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrov žije v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených10x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech2x