Škaredí přehled

Škaredí https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111979/bmid_skaredi-6iG-111979.jpeg 4 260 260

Oškliví série

1. díl >

Každý může být úchvatně krásný. Vždyť co je na tom špatného? Tally bude brzy šestnáct a už se nemůže dočkat, kdy bude krásná. V jejím světě šestnácté narozeniny znamenají operaci, která člověka změní z fyzicky ošklivého na dokonale krásnou bytost a katapultuje ho do ráje špičkových technologií, kde je jeho jedinou prací nikdy nekončící zábava. Ještě několik týdnů a ... Jenže Tallyina kamarádka Shay si není zcela jistá, zda chce být krásná. Když uteče na utajené místo zvané Kouř, Tally pozná odvrácenou stranu světa krásných. Úřady ji postaví před nejhorší volbu, jakou si dokáže představit: buď najde svoji kamarádku a přivede ji zpět, nebo nikdy nebude krásná. Rozhodnutí, které učiní, její navždy změní život.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Uglies , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Škaredí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

Luigi1
04.10.2023 5 z 5

Byl jsem mile překvapen úvodem který sepovedl

Micho86
14.05.2023 2 z 5

Není to top strop, ale námět je to zajímavý. Příběh rychle ubíhá, zápletka není špatná a postavy přibývají postupně, takže se s nimi čtenář stihne v klídku seznámit.
Celkem vzato mi námět přijde dost povrchní, ale kdo z nás si někdy nepřipadá ošklivý? Vnímám to tak, že autor jen rozvedl příběh na téma, o kterém nikdo moc nemluví, takže si mě příběh nakonec přece jen svým způsobem získal.
Spousta čtenářů v komentářích vyzdvihuje mínusy hlavní postavy (nesympatická a hloupá), ale proč by měl být hrdina vždy chytrá, svalnatá a tajemně mlčenlivá osoba, která vždy ví co říct a jak si poradit?
Možná, že Tally taková na začátku příběhu byla, ale postupem děje vnímám, jak se vyvíjí, je to jako bychom sledovali osobní příběh postavy, která je v něčím příběhu postavou vedlejší.
Takže se těším na další díly:)


Thalin
04.01.2023 2 z 5

Na celé knížce mi něco nesedělo a nejspíš to mělo co dělat s celou tou posedlostí dokonalostí a technologiemi k tomu určené. Mimo to mi nebyla sympatická snad jediná postava. Ale rychle se to čte, když už nic.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Škaredí v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených394x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených19x
v Knihotéce185x
v Chystám se číst193x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech13x