Ohnivá mise přehled

Ohnivá mise
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407279/bmid_ohniva-mise-OpZ-407279.jpg 5 12 12

Historický román, který nepostrádá nic, co k takovéto literatuře patří. Děj se odehrává v Praze v době, kdy Prahu zachvátil veliký požár. Jedněmi z podezřelých byli také francouzští agenti, kteří v Praze operovali. Právě tito agenti, převlečení mušketýři, jsou hlavními postavami této knihy. Jeden z nich přitom prožije v Praze milostné dobrodružství a málem tak vše zhatí. Kniha vychází z autorčina několikaletého studia dobových pramenů k tomuto tématu a je historicky věrná tehdejším událostem a době.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohnivá mise. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

petr_
24.12.2022 5 z 5

Uf byla to pro mě dřina knihu dočíst, ale stálo to zato. Tuto knihu jsem musel číst po kouskách, protože některé části popisují věci, s kterými bych se nerad někdy setkal a na mě dosti emočně působily.
Ať už jde o popisy vojenských operací, nebo samotný požár Prahy, nebo o popisy výslechů zajatců a v neposlední řadě i důsledky pro jejich rodiny. Je vidět, že autorka má prostudované historické dokumenty a dovede popsat dobové reálie.

nero 13
18.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Mám od autorky přečtený Dvojí ortel, který byl výborný a tak jsem si sehnal i její první beletristický historický román Ohnivá mise, která pojednává o velkém požáru Prahy v roce 1689, při kterém shořelo téměř 800 domů a církevních staveb, a zahynulo mnoho lidí.
Jsou dvě verze jak požár vznikl, jednak nešťastnou náhodou a za druhé že ho založily francouzští agenti, protože v té době vedla Habsburská monarchie válku s Francií Ludvíka XIV. známém jako Král Slunce, autorka si zvolila variantu s francouzskými agenty která je samozřejmě románově vděčnější.
O velkém požáru Prahy jsem četl už knihu Hořící lilie od Otomara Dvořáka která byla taky dobrá, ale Ohnivá mise je ještě o řád lepší, je mnohem podrobnější, propracovanější a paní Jana Pažoutová si s ní tedy hodně vyhrála, a jelikož umí psát velmi čtivě, tak vznikl výborný historický román, rád si od autorky přečtu i další knihy, které doufám napíše.


Patlalca
25.02.2020 5 z 5

Úžasný napínavý román. Netušila jsem, že o požáru v Praze může vzniknou tak dechberoucí a napínavý příběh. Nechci prozrazovat děj, ale knihu vřele doporučuji, v mnohém překvapí. Již se těším na další dílo z pera autorky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ohnivá mise v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x