Normální obraz srdce přehled

Normální obraz srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24304/normalni-obraz-srdce-24304.jpg 4 44 44

Příběh studentky práv a sportovkyně Jindřišky Stašové, která si po autonehodě uvědomí, že téměř nezná svého otce. Od maminky, která se snažila celá léta na svého manžela zapomenout, se nedozví skoro nic. Tak pátrá, ptá se a vzpomíná na dobu, kdy vše viděla dětskýma očima.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Normální obraz srdce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

katka134
16.05.2024 5 z 5

Ráda jsem si po letech přečetla svou oblíbenou knížku.
Chudák Jindřiška cestovala při pátrání po otci sem a tam. Dnes by mohla napsat jeho jméno do vyhledávače a bylo by to.
Její cesta byla sice složitější, ale v hodně směrech obohacující.

BabaJaga11
14.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Nalezena v nemocniční knihobudce. Občas, když jdu na nějakou lékařskou kontrolu, tam zanesu nějakou přečtenou knihu, nebo nějakou vyberu mamince. Kožíka jsem ale po zběžném prolistování vzala pro sebe a nedalo mi to, abych se brzy poté nepustila do čtení. Na první pohled takový obyčejný příběh... hlavní postava, Jindřiška Stašová, zdaleka není jediná, kdo se v mládí musel poprat s nepřízní osudu kvůli zranění nebo nemoci. I v literatuře by se takových mladých hrdinů jistě našlo více.

Mnohem originálnější mi připadalo spletité pátrání po otci u nás i v zahraničí, v době, kdy nebyl žádný internet a databáze, kdy se na měziměstský hovor čekalo hodně dlouho, kdy dálková doprava byla mnohem pomalejší než dnes... Ale na druhé straně, lidé k sobě měli jaksi blíž, nebylo výjimkou vzít cizího člověka do domu i na pár dní... dnes je téměř nemyslitelné i zazvonit u někoho cizího a poprosit o vodu, pravda, zrovna tak se snaží do domu vetřít různí lupiči a podvodníci, bohužel. To, co nám může připadat neuvěřitelné a nemožné, se Jindřišce povedlo.

Třetím významným motivem knihy je vina ať již domnělá či skutečná a trest. Jak postupně Jindřiška odkrývá životní příběh svého otce, zjišťujeme, kolik kostlivců může mít ve skříni schovaných i zdánlivě slušná rodiny. A že ten, kdo skutečně je slušný a spravedlivý, na svoji slušnost často doplatí bohužel... Ale přesto, kéž by každý takový příběh skončil s nadějí, jako je tomu v příběhu Jindřišky a její rodiny...


Belanna
28.08.2022 4 z 5

Dobře propracovaný psychologický román. Četla jsem už dávno a přesto si stále pamatuji jeho hlavní linie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Normální obraz srdce v seznamech

v Přečtených78x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x