Nikolina cesta přehled

Nikolina cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172600/bmid_nikolina-cesta-172600.jpg 5 85 85

Nikola to doma nemá jednoduché. Táta je po smrti a s máminým přítelem Zdeňkem zrovna nevycházejí. Ještě že má mladšího brášku Martina, který ji má rád a se kterým si báječně rozumí. A taky paní Stoklasovou, která Martínka občas pohlídá, aby mohla Nikola do školy, kam už takhle moc nechodí. Jednou ale paní Stoklasová dostane infarkt. Martínek je zrovna u ní, zavolá jí záchranku a zachrání jí život. Paní Stoklasová mu za to chce splnit jedno přání - a Martínek si přeje, aby mohla Nikola jet na lyžák...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nikolina cesta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

Atara16
28.01.2024 5 z 5

Je moc dobře,že stále vycházejí takovéto knihy.

Karolína18
28.09.2023 5 z 5

Hodně silný příběh, nenechal mě chladnou. Přála bych si, aby se takové věci vůbec nestávaly, a když už ano, aby měly všechny děti tolik síly jako Nikola.


broskev28
08.11.2022 4 z 5

Další kniha M. Fišarové reflektuje nepříjemné téma: proč ovdovělá máma dvou šikovných dětí přizve do jejich neúplné rodiny mužského, který nejenže se nepodílí na příjmech ani na chodu domácnosti, ale naopak na ní parazituje a dopouští se domácího násilí nejen na matce, ale i na dětech?
Deváťačka Nikola tohle nedovede pochopit, a my čtenáři s ní určitě budeme zajedno. Takže jen se zděšením sledujeme, jak na nedospělou Nikolu přecházejí povinnosti, které nestíhá a nezvládá její máma, jak se Nikola – ačkoli vůbec není hloupá ani líná – zhoršuje ve škole právě v době, kdy by měla usilovat o co nejlepší výsledky potřebné pro SŠ studium. Jak jí mezi prsty protéká ten nejkrásnější čas, kdy většina z nás měla kolem sebe dobré kamarády, případně prožívala první lásku . . .
Kniha má úžasné věnování a velmi smutný doslov, ale právě proto velmi doporučuju!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2013 - Zlatá stuha (Literární část: Beletrie pro mládež)


Kniha Nikolina cesta v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených124x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených8x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x