Nevěsty bez ženichů přehled

Nevěsty bez ženichů https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258662/bmid_nevesty-bez-zenichu-ujz-258662.jpg 4 71 71

Jak obstát ve světě, kde přestalo platit vše, v čem jsme žili dřív? Dvacátá léta: čas nadějí a příslibů. Na novoročním večírku lidé oslavují vstup do nové dekády a snaží se předstírat, že na Velkou válku už zapomněli. Je to pryč. Teď je třeba začít zase žít! Skutečnost je ale taková, že lidé, kteří přežili, už nikdy nebudou takoví jako dřív. Najít místo v novém světě se snaží i čtyři přítelkyně, z nichž každá stojí před docela jiným problémem. Ostýchavá Beatrice se obává samoty: nemá dost půvabu ani majetku, aby dokázala zaujmout těch pár nezadaných mužů, kteří se vrátili z bojů. Naproti tomu jiskřivá Ava se nechce vzdát nespoutanosti, kterou si mohla za války užívat, a manželství považuje za zlatou klec, do níž rozhodně nehodlá vstoupit. Sarah zaplatila cenu nejvyšší: její manžel padl. Lydia manžela stále má, ale v jejích očích je to zbabělec, který přečkal válku za úřednickým stolem. A pak se jedna z našich čtyř žen seznámí s charismatickým důstojníkem Edgarem Trentem. Teprve díky tomuto náhodnému setkání se spustí řetěz událostí, které přivedou všechny zúčastněné k pochopení, že stará pravidla už opravdu neplatí. Že štěstí je třeba jít naproti - a být připraven zaplatit za ně i velmi vysokou cenu... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Spare Brides , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevěsty bez ženichů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Andynka
07.03.2024 3 z 5

Milé čtení. Trochu mě překvapilo, do jakého roku nás děj zatahnul. Čekala jsem příběh blíže přítomnosti. Ale nakonec za to dávám plusové body.
Milé, oddechové čtení. Které se místy celkem táhne. Ale i tak mě kniha dokázala zaujmout.

Elulilinka1
18.02.2023 4 z 5

Od této autorky jsem nejdříve četla "Jestli odejdeš..." a proto jsem už měla srovnání. A za mě byl tenhle román zkrátka o něco slabší. Poválečná doba i zajímavé psychologické důsledky konfliktu, které si ne všichni dokážou uvědomit, poskytly skvělé pozadí pro děj. Ale co se týče postav - a jak tu už tu také někteří psali - více bych ocenila, kdyby se román soustředil třeba na Beatrice, nebo věnoval všem ženám stejně prostoru. Místy mi také přišel až zbytečně zdlouhavý..


mekkejla
11.09.2022 3 z 5

Na knížce mě nejvíce nadchla doba, do které je děj zasazen. Ale jak už tu někteří psali - více bych ocenila, kdyby se vyprávění soustředilo třeba na Beatric. Příběh Lydie byl za mě až moc přeslazený.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nevěsty bez ženichů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených101x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených5x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x