Netopýří muž přehled

Netopýří muž https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71691/bmid_netopyri-muz-VSu-71691.jpg 4 5757 5757

Harry Hole série

< 1. díl >

Harry Hole, policista z Osla, je poslán do Sydney, aby zde objasnil vraždu mladé norské herečky Inger Holterové. S případem mu má pomoci jeho australský kolega Andrew Kensington, Aborigin. Oba nekonvenční policisté se brzy spřátelí a Hole se od Kensingtona dozvídá mnoho zajímavostí o Austrálii, její historii i o životě v samotném Sydney. Vražda Inger Holterové navíc není ojedinělým případem. Na celém západním pobřeží Austrálie jsou znásilňovány – a občas i zardoušeny – mladé blondýnky. Úkolem obou kriminalistů je dopadnout psychopatického vraha co nejdříve...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Flaggermusmannen , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Netopýří muž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1027)

Andrée
06.05.2024 3 z 5

Tak jsem se konečně dopracovala k autorovi a úplně si nejsem jistá, zda jsem zvolila dobrou knihu na první seznámení. Přiznám se, že mi trvalo docela dlouho něž mě děj začal nějak výrazně bavit a zajímat. Popravdě už jsem si říkala, že končíme, ale najednou to začalo být napínavé a tak jsem tomu dala šanci.

Harry Hole mi byl sympatický, teda né úplně ve všem, ale tak mladý detektiv, který se s tím nes***. :) Cením, že zde autor vytáhl norského detektiva až do Austrálie. Ale taky přiznávám, že jsem se někdy v tom ději docela zamotala. Netvrdím, že mě kniha nebavila, ale kdybych neměla audio, kde mimochodem čte výborně Hynek Čermák, tak čtení odkládám na neurčito. Na další díly se v brzké době nechystám.

Podle hodnocení se "Netopýr" jeví jako nejslabší díl, tak já se snad v budoucnu odhodlám k přečtení nebo k poslechu dalšího dílu.

bleekemolen
24.04.2024 3 z 5

Pamatuju si hype, provázející tuto sérii v early 2000's. Tehdy jsem veškeré skandinavské detektivní romány považoval za otravnou nudu pro maminky na mateřské. Po uklidnění situace jsem si však tento díl pořídil na doporučení kamaráda. Bohužel se mi dostal do spárů okamžitě po dočtení jednoho z nesmrtelných děl mistra mistrů, Emila Zoly.

Ten obyčejný jazyk, plochá atmosféra, genericky nudné charaktery doplněné o naprosto nelogické zakončení (!!!!) Mám chuť chování pachatele roznést na čertím kopýtku, ovšem raději nebudu spoilovat. Pachatele jsem, bez chlubení, odhadl v okamžiku jeho nástupu na scénu. HH (což je akronym pro Hlavního Hrdinu) je takový zmateně smutny noirový panáček. V konverzaci nudný, v pití zdatný, tedy typický zástupce skandinávské fauny. Atmosféra podsvětí a alternativních kultur, na kterou jsem se především těšil, byla naprosto odfláknutá. Popisné schopnosti autora bych přirovnal k regionálnímu novináři, píšícím o úbytku včelstev na Karvinsku.

Po dočtení jsem zůstal naprosto neobohacen. Na další pokračování se nechystám. Mám ve frontě množství knih od rozhodně zdatnějších spisovatelů.

ps k překladu: proč se používá obrat "sednul si na bobek"? v lepším případě si můj mozek vybaví scénku, ve který si Hlavní Hrdina osedlá známého country zpěváka.


Gandalff007
12.04.2024 2 z 5

Trocha prokousávání, ale je to zajímavé, nelituji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. - 21. 2.)

13.02.2013


Citáty z knihy (3)

Jsem policista celý svůj život, pane Holy, ale dodnes se dívám na své kolegy a uvažuju, jaké důvody vedou lidi k tomu, aby bojovali ve válkách jiných. Co je k tomu žene? Kdo má chuť procházet takovým utrpením jen proto, aby druzí dosáhli toho, o čem se domnívají, že je to spravedlivé?


Lidi se bojí toho, čemu nerozuměj. A nenávidí to, čeho se bojí.


Koukání na televizi dodává sebedůvěru. Když vidíš, jak jsou prakticky všichni lidi v televizi hloupí, cítíš se sám chytrý.


Ocenění knihy (2)

1998 - Glasnyckeln (Skleněný klíč)
1997 - Rivertonprisen


Kniha Netopýří muž v seznamech

v Právě čtených128x
v Přečtených9 440x
ve Čtenářské výzvě1 155x
v Doporučených219x
v Knihotéce1 710x
v Chystám se číst818x
v Chci si koupit176x
v dalších seznamech26x