Neronův Řím přehled

Neronův Řím https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136807/bmid_neronuv-rim-5lg-136807.jpg 4 25 25

Píše se rok 60 našeho letopočtu. Antický Řím se za vlády císaře Nerona stává vlivnou říší, která se nachází na vrcholu své moci. Na jedné straně okázalé bohatství, ale i neskutečná bída na straně druhé, zrada, otroctví peněz, lásky a nejhorší intriky vášnivých žen milujících tělem i srdcem. Toto vše je charakteristickým rysem dané doby za vlády císaře Nerona. Příběh krásné Calvie, mocného intrikána Tigellina, panovačné Poppaey Sabiny, oficiální milenky a budoucí manželky císaře Nera, Lucia Senecy – vladařova nejbližšího rádce, učitele a filozofa, vznešeného hejska Calpurnia, syna významného velmože impéria a především nevyzpytatelného císaře Nerona, matkovraha, ale též obdivuhodného umělce a jeho vládychtivé matky – krásné a nemilosrdné Agrippiny, manželky zavražděného monarchy. Kdo si může být jistý životem? Stačí málo a smrt se stává každodenním společníkem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neronův Řím. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

niki-chan
15.12.2020 3 z 5

Příběh byl celkem zajímavý, výcuc ze života Nera mohl být delší. Dopisy se samostatnými příběhy mi přišly rušivé. A konec knihy byl takový rychle useknutý. Ale jinak oddechové čtení.

braunerova
05.06.2016 3 z 5

Oddechové čtení. Pelmel historických osob a událostí pospojovaných literární omáčkou, doplněných dopisy z Egypta (které k příběhu nemají žádnou vazbu) a popisem erotických scén.


Prateri
20.03.2016 5 z 5

Žít v Římě na samém počátku našeho letopočtu bylo o život. Znelíbit se, nebo mít velký majetek vedlo k jisté smrti, mnohdy na základě vynuceného doznání. Asistovaná sebevražda se vlastně rovnala vraždě. A pokud se Římané zrovna nevraždí, tak je určitě najdete při tělesných radovánkách. Život otroka tam není život :-((.
Přesto některé věty našly místo v mém sešitě citátů.
Máte-li rádi historické romány, neváhejte a přečtěte si Neronův Řím a Nero a smrt.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neronův Řím v seznamech

v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x