Nejhodnější chlapec přehled

Nejhodnější chlapec https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304787/bmid_nejhodnejsi-chlapec-OvH-304787.jpg 4 51 51

Padesátník Todd Aaron je těžký autista, žijící od dětství ve specializovaném sanatoriu. V klidu si znovu a znovu pročítá encyklopedii a je nejraději, když se nic neděje. Když však do sanatoria přibudou noví lidé – nevlídný člen personálu a pacient s poškozeným mozkem –, poklidné vegetování vezme za své, a co je ještě horší: jednooká pacientka Martine mu dělá milostné návrhy a přesvědčuje ho, aby přestal brát léky, protože právě ty mu blbnou hlavu. Tlak těchto okolností citlivý Todd nevydrží a ze sanatoria uprchne, aby nalezl svého mladšího bratra a spolu s ním dávno ztracené dětství. Příběh psaný v první osobě dává čtenáři nahlédnout do přecitlivělé duše člověka vyděšeného světem, ale většinou je to čtení plné paradoxních a vtipných úvah a postřehů.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Best Boy , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejhodnější chlapec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

BratrO
07.12.2019 5 z 5

Velice mile napsaná kniha. Autismus má plno forem, v této knize je jedna z nich (asi i uvěřitelný příběh) vyprávěna v první osobě. A to opravdu kouzelně a s čistou duší.
Anotace ke knize je trochu zcestná, ale jelikož má hlavně navnadit ..... proč ne. Já osobně se na popis chytil a jsem rád, i když je to všechno trochu jinak.

bagel
22.01.2019 4 z 5

Pohled na autismus zase z jiné strany. Doporučuji.


Radka_p
03.07.2018 4 z 5

Kto vie čo sa odohráva v hlave autistu a nie vysokofunkčného s určitým nadaním ale takého "obyčajného"...odpoveď sa pokúsil podať autor tejto knihy. V príbehu sa možno aj diali hlbšie zápletky, konflikty či krízy no "najlepší chlapec" ich svojim zúženým vnímaním neprežíval a nezachytával, respektívne zachytával ale svojskou optikou a tak mi občas aj prišlo ľúto, že som sa nedozvedela viac.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Letní novinky z nakladatelství Argo

04.08.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nejhodnější chlapec v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených9x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Eli Gottlieb
americká, 1969
2016  82%Nejhodnější chlapec
2009  80%Okamžik prozření