Návrat odnikud přehled

Návrat odnikud https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121925/navrat-odnikud-121925.jpg 5 9 9

Soubor desíti povídek je charakterizován faktem, že ve všech se napínavý příběh „na poslední chvíli“ nějakým zásadním způsobem obrací k nečekanému závěrečnému rozuzlení. První a předposlední povídka mají detektivní charakter. Pro všechny příběhy je příznačné, že se odehrávají sice v současnosti, ale v blíže neurčeném prostředí. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat odnikud. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Inka063
12.07.2020 5 z 5

A do třetice pan Hörbe a je mi moc líto, že zatím nic dalšího nenapsal, protože jeho vyprávění fakt nemá chybu! Dokladuje to i tato kniha deseti povídek. Podle mě je napsat dobrou povídku neskutečný kumšt. Na omezeném prostoru nesmí nic chybět ani přebývat - a přesně tak to tady je. Malinkaté nesrovnalosti by se našly třeba v povídce Schovka, trochu komplikovaná je zápletka v povídce Údolí. Vychytaná je povídka Sen, povídky Cesta za otcem a Kamarádi mě rozsekaly. Příběh Kamarádů je přitom poměrně často zmiňovaný, frakventovaný, ale ten vypravěčský um, ta síla podání z toho dělá úplně jiný zážitek.
Odhadla jsem závěr jen jedné jediné povídky, předposlední. To už jsem tak trochu autora "prokoukla" a tušila jsem, kudy se to bude ubírat. Jinak opravdu překvapivé, nevšední a nepředpokládané závěry.
Zkrátka super. A škoda, že mi už žádný Hörbe teď neleží na nočním stolku :-((

adnov
09.03.2020 4 z 5

Milé překvapení. Autor opravdu umí psát. Povídky čtivé, napínavé a často překvapující. Výhrady bych našla, ale jsou to drobnosti. Plus jsem asi ne vše pochopila- více viz diskuse.
Nejvíc se mi líbil Poslední dobrý skutek a Návrat odnikud. U obou jsem měla své teorie, které se měnily, ale stejně nakonec bylo vše jinak :)


Jasina
23.02.2020 5 z 5

Velmi vydařené povídky. Každá jiná, každá s překvapivým koncem. O lidech, jejich činech a jejich svědomí. Ještě mám slzy v očích.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Návrat odnikud v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst8x

Autorovy další knížky

2018  87%Dvanáct šancí na nevěru
2015  75%Labyrint mysli
2012  91%Návrat odnikud