Temný vzorec přehled

Temný vzorec https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448436/bmid_temny-vzorec-lMj-448436.jpg 4 599 599

Naturalista série

< 4. díl

Doktor Theo Cray je proslulý tím, že za použití matematických metod dokáže vypátrat sériové vrahy. Jenže pak je vystaven působení patogenu ovlivňujícímu mozkovou činnost a vědomí, že má v těle virus, který z něj samotného může udělat zabijáka, mu zničí pověst i vyšetřování a on začne pochybovat o vlastní příčetnosti. Aby zachránil nevinné životy i sám sebe, sleduje Cray každé nové vodítko v případu vyšinuté zdravotní sestry, přestože pomalu ztrácí kontakt s realitou. Pokud má však dopadnout chameleonskou vražedkyni, musí čelit vlastní temné stránce, protože pouze v nebezpečných stínech najde to, co se snaží ulovit. A pro Craye je výprava nezaložená na výpočtech, ale pouze na intuici, tím nejděsivějším podnikem v jeho životě…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Dark Pattern , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temný vzorec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (160)

ČtemePodDekou
06.05.2024 4 z 5

Nečetlo se to špatně, ale očekávání byla vyšší. Alespoň u zatím posledního dílu série se to očekávalo, že bude lepší než ty předchozí :)

Rihatama
06.04.2024 4 z 5

Bioinformatik, matematik, logik a především autista, pro něhož je empatie totéž, co pro mě stechiometrický vzorec. Na druhou stranu disponuje vysokými morálními hodnotami a pro ochranu života kohokoliv je ochoten riskovat život svůj. Nejsem odborník na aspergera, ale tady mi to trochu neštymuje. Postava doktora Thea Craye je mi nicméně velmi sympatická, tím spíše, že, oběti případů, kterými je nucen vzhledem ke své povaze se zabývat, se nekoupou v potocích krve ani nejsou vystaveny nelidskému mučení a trápení. Prostě taková intelektuální, instinktivní, a tak trochu sebedestruktivní detektivní záležitost. Za mě velmi dobré čtení, ač si nejsem jistá (doufám, že ne), že jde o reálné případy ze života. A když tak jenom z toho amerického. I když i naše zdravotnictví posledních 20 let postihuje úpadek spíše než rostoucí rozkvět pokud jde o nemocniční péči o pacienty.


Betti
12.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Tenhle díl byl odlišný od předchozích. Vraha jsme zjistili už na začátku a postupně se Theo snažil viníka dostat. Tentokrát Theovi spoustu věcí nevycházelo a dostal se na konci sám do špatné životní situace. Vraha nakonec dopadl, ale Theovi se život prakticky kvůli tomu případu rozpadl. Konec je velmi otevřený. Za mě nejslabší díl ze série, ale i tak velmi čtivý a dobře promyšlený.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10. ročník KNIHOMÁNIE startuje ve středu!

19.10.2020


Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Temný vzorec v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených840x
ve Čtenářské výzvě107x
v Doporučených21x
v Knihotéce442x
v Chystám se číst283x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech7x