Cigaretka na dva ťahy přehled

Cigaretka na dva ťahy https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353979/bmid_cigaretka-na-dva-tahy-mp5-353979.jpg 4 426 426

Ubehol presne rok od vraždy na brehu rieky a od vraždy Tibora Hakla - jedného z kapitánov Bossa podsvetia. V oboch prípadoch zohrali dôležitú úlohu Krauzove kontakty na podsvetie. Občas sa vypečení kamaráti z detstva zídu aj detektívovi z oddelenia vrážd. Našťastie Tiborovu mŕtvolu nikto neobjavil, oficiálne sa nevyšetrovalo, nikto nepátral po súvislostiach. Jedine Burger tušil, že jeho žiak mu prerástol cez hlavu - ak nie profesionálne, tak v riskovaní určite. No v polovici deväťdesiatych rokov sa aktivizovalo nielen podsvetie, ich metódy sa pokúsili napodobniť aj iní. Hoci amatéri, v brutálnosti vraždenia si s podsvetím vôbec nezadali. Na jar 1995 sa chlapcom z oddelenia vrážd dostal na stôl prípad vodiča dodávky - chlapca zastrelili a upálili v aute. Hrozná smrť, desivé zohavenie mŕtvoly, ťažký kriminálny zločin. No nielen pátranie po vrahovi trápilo Krauza a Chosého, ako vždy, aj tentoraz prišiel problém ruka v ruke s ešte väčším. ..... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cigaretka na dva ťahy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (98)

jan7760
29.04.2024 5 z 5

Po dlhšom čase som opäť prevetral DD. Za mňa kniha patrí k tomu lepšiemu z jeho pera, možno aj najlepšia. Dej mal spád, zápletka, klasické policajné dialógy, ako som už u DD zvyknutý. Určite stojí za prečítanie.

Kory98
18.01.2024 5 z 5

Opět nádherný díl, ani se nemuselo tolik vraždit. Rok 1993 - podsvětí bují, StB se převléklo za jiné tajné služby a policisté, tedy pouze někteří se neštítili ani toho nejhoršího. A pak to má jeden poctivý policajt vyřešit, tedy vlastně dva - Krauz a Chosé. Tentokrát musí sehraná dvojka z mordparty zastoupit i kolegy z protidrogového. A navíc se potýkat s novým zlepšovákem, mobilním telefonem. Krauzovu nechuť k němu chápu ještě v dnešní době :-)


ArwenAragorn
09.01.2024 4 z 5

70%

"Pojdete do Biskupíc, toho maróda treba povyzvŕtať a preveriť u lekára, či tam naozaj bol. Vobec by som sa nečudoval, keby ste zistili, že ležal doma s opicou, iba sa hanbí priznať šéfovi."
"Blbosť! U nás sa nikto nehanbí," protestoval Chosé.
"Nie všade pracujú také svine drzé ako na oddělení vrážd! Možná sú medzi najmi aj slušní policajti, čo sa za opicu hanbia!"
_____________________________________________________________________________
Dobrá kriminálka. Hledají se ti, kdo ukradli 4 kg heroinu z uzamčeného policejního skladu. Tady se Krauz obrací na svoje kamarády z ulice, což znamená na podsvětí. A zjišťuje se, že korupce vede do nejvyšších míst.
Pak se v detektivce vyšetřuje vražda řidiče tabákové firmy a zmizení jeho peněz.
Nechybí ani humor.
Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cigaretka na dva ťahy v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených605x
ve Čtenářské výzvě76x
v Doporučených22x
v Knihotéce178x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

policie krimi

Autorovy další knížky

Dominik Dán
slovenská, 1955
2016  89%Smrť na druhom brehu
2007  91%Cela číslo 17
2005  83%Popol všetkých zarovná
2012  89%Uzol
2013  89%Básnik