Kořeny zla přehled

Kořeny zla https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406791/bmid_koreny-zla-JgZ-406791.jpg 4 387 387

Vražda na druhém břehu je vyřešena, vrah je zatčen, oddělení vražd si může na své konto připsat další úspěch. Dohody s podsvětím jsou uzavřeny, život v Našem Městě by se mohl ubírat klidnou cestou, ale jak se za pár dní ukáže, vše jen na chvíli. Zranění Viktora Prajse je mnohem vážnější, než předpokládal, Tibor Hakl se odporou-čel z města, ale ne natrvalo, Boss ztrácí kontrolu nad svými lidmi. Krauz zjišťuje, že se Boss neštítí vydírat ani obyčejné lidi. Ivana položí Chosému nůž na krk, a Krauz má najednou svých kamarádů z mládí plné zuby. A do tohoto chaosu přibyde vražda, jedna z prvních v podsvětí. A hrozí další. Už se nevraždí na druhém břehu, už se vraždí na našem. Celé oddělení vražd se zmobilizuje a jde do boje s podsvětím, s jejich vyděračskými a násilnickými praktikami, s vraždami, které v devadesátých letech nebraly konce. Jak se k nim postaví tehdejší prokuratura a soudy ovládané mocným mužem? Nikdo netuší…... celý text

Detektivky, krimi Romány Literatura slovenská
Vydáno: ekniha , Slovart (ČR)
Originální název:

Korene zla , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kořeny zla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (85)

Bedřich63
včera 4 z 5

U této série čtenáři řeší, jestli číst díly v pořadí, tak jak byly chronologicky napsány a vydány a nebo v pořadí, jak se příběh odehrává. Tento např. v roce 1994.
Já jsem si po prvních dílech zvolil časové hledisko, ve které době se příběhy odehrávají a ne kdy je autor napsal. A nelituji. Má to určitě smysl. Příběhy někdy na sebe navazují.
Tento díl se mi ze začátku tak úplně nelíbil, ale po prvních několika desítkách stran to zase nabralo obrátky a ke konci už jsem si to zase užíval.
Tento díl má dvě nosné linky. Jednou je pokračující boj v podsvětí, kde se stále více angažuje vzhledem ke své minulosti i Richard Krauz. Druhou nebo spíš tou hlavní linkou je vražda v sexshopu.
Stále nové situace, znalost prostředí, postupů, mně blízký humor a sympatičtí vyšetřovatelé, nebarvení ničeho na růžovo a v neposlední řadě slovenské prostředí podobné tomu našemu, to mě prostě baví.
Ano, opět další dobrý díl. Těším se na další knihy této série. I v tomto roce si ještě pár dílů určitě přečtu. Autora řadím ke svým oblíbeným.

Aligator805
06.03.2024 5 z 5

Zase skvělý příběh. Devadesátky, doba, kdy si někteří mysleli že jsou víc a mohou si dovolit víc. Mafie si vymezuje území a začíná tvrdý boj mezi nimi. Skvělá banda z oddělení vražd a jejich úžasný smysl pro humor.


hana1039
26.01.2024 5 z 5

Audiokniha:
Krauzovy bývalí kamarádi z dětství, dneska, bohužel stojící na ,, druhé straně,, stále ještě ,, pomáhají,, i když je to opravdu na hraně pro Krauze... další skvělý poslech ...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kořeny zla v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených555x
ve Čtenářské výzvě61x
v Doporučených15x
v Knihotéce194x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech7x