Zasvěcená přehled

Zasvěcená https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147744/bmid_zasvecena-147744.jpg 4 572 572

Nadpozemská série

< 2. díl >

Celé měsíce se Clara připravovala, aby naplnila své poslání. Ale nic ji nedokázalo připravit na volbu, kterou musela učinit ten osudový den. A zjistila, že být částečně anděl není tak jednoduché, jak si myslela.Nyní, rozpolcená mezi láskou k Tuckerovi a komplikovaným vztahem k osudem předurčenému Christianovi, se Clara musí vypořádat s šokujícím odhalením: Někdo, koho miluje, zemře během několika měsíců. Budoucnost je nejistá a komplikovaná a jedinou věcí, kterou ví jistě, je, že vše spalující oheň byl jen začátek. Pokračování Nadpozemské vás naprosto uchvátí a vy nebudete moci přestat číst.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Hallowed , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zasvěcená. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (75)

Airelle
19.08.2023 4 z 5

Druhý díl Nadpozemské mě bavil ještě mnohem víc než ten první. Moc dobře se četl a stránky mizeli pod rukama. Konečně jsme se dozvěděli něco víc o světě andělů a musím říct, že je to jízda. Spoustu věcí před Clarou její rodina tajila a já se někdy stejně jako Clara nestačila divit.

Souhlasím s tím, že všechno nejdřív zbytečně tají, aby to pak vykecali kde komu. Samozřejme je jasné, že je to pořád YA, a tak se občas vyskytnout drobné nesrovnalosti a nedovysvětlení. Někdy mám pocit, že je ten fantasy svět děravý jako cedník a někdy se zas všechno vysvětlí.

Každopádně už teď jsem zvědavá, jak série dopadne a brzy se pustím do třetího dílu. Přeci jen je tam velmi zajímavý milostný trojúhleník!

Artep071
08.02.2023 3 z 5

Malinko živější než první díl , ale pořád tomu něco chybí ...


Wajny
20.11.2022 3 z 5

Zasvěcená se mi četla dobře, ubylo nudných pasáží a konečně se více dozvídáme o minulosti (jen na můj vkus byla až moc dlouho tajena, aby ji pak vykecali kde komu) a jak vlastně všechny ty andělské věci fungují! Magický svět je dobře vymyšlen, ale přijde mi, že občas některé věci nesedí - například všechno s tím posláním (nejisté, zmatené) a svobodnou vůlí.
Další co mě zarazilo jsou problémy Jeffreyho, které nejsou vůbec řešeny a rodinu nechají klidnými.
Děj knihy je velmi pochmurný a místy až depresivní (nemoc, smrt, pohřby..), bohužel na mě to teda moc nepůsobilo a občas mi přišlo, že to tam autorka cpe na sílu.

Claru jsem si pořád nedokázala oblíbit, štve mě snad vším. Vadí mi její bezohlednost, sobeckost a to, že snad vůbec nepřemýšlí. Její chování je hrozně impulzivní, ale ona si toho vůbec nevšímá.
Konečně se trochu více dozvídáme i o Christianovi. Na jednu stranu je tajemný a vy pořád nevíte, co si o něm myslet a na druhou stranu je to jen taková podržtaška Clary.
Jsou tu i další postavy, ale přijdou mi snad ještě více nevýrazné než ty hlavní. Bohužel.

Jak už jsem psala u prvního dílu, tak tahle série už není pro mě, ale určitě bych ji doporučila někoho kolem 12-16, protože v té době bych tuhle sérii milovala!

Instagram: Nikmakbooks

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zasvěcená v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených886x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených79x
v Knihotéce272x
v Chystám se číst230x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech8x

Štítky knihy

americká literatura andělé

Autorovy další knížky

Cynthia Hand
americká, 1978
2012  85%Nadpozemská
2017  82%Má lady Jane
2015  81%Kdybychom se neviděli
2013  86%Zasvěcená
2013  87%Nespoutaná