Minpinkovia přehled

Minpinkovia
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42189/bmid_minpinkovia-659e794004b6f.jpg 4 48 48

Krásne ilustrovaný príbeh o maličkých ľudských bytostiach, ktoré žijú vo svojich útulných obydliach v korunách starých stromov a vozia sa z miesta na miesto na krídlach vtáčikov. Zísť dolu na zem je pre nich nebezpečné, lebo v lese číha strašný netvor, chrliaci oheň. Malý Billy –⁠ zvedavý, a tak trochu neposlušný chlapec –⁠ zbaví les netvora, a dostane od minpinkov takú odmenu, akú nedostalo ešte žiadne dieťa na svete. Hoci ide takmer o klasickú čarovnú rozprávku, je plná dahlovských nápadov.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Enigma
Originální název:

Billy and The Minpins , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Minpinkovia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

kamibe
22.02.2023

Další velmi milá knížka pana Dahla jak pro děti, tak pro dospělé. Umocněná výmluvnými ilustracemi a skvěle přeložená. Jak příjemné je číst takový příběh. Děkuji za to.

broskev28
04.11.2022 5 z 5

Úžasná jednohubka pro dospělé, skvělý příběh pro malé čtenáře. Výborná, nápaditá, nádherně provedená kniha plná fantazie a dobrodružství. Zajímavý svět, ptačí automobily a ta maminka!!! Kam na ty nápady pan spisovatel chodil?
Velká pochvala určitě patří i paní překladatelce Lucii Šavlíkové a nakladatelství Pikola, které postupně vydává všechny Dahlovy dětské knížky v jednotném "hávu", takže si je mohou vychutnat děti i dospělí, kteří doposud neměli tu příležitost. A já jsem moc ráda, že tuhle chuťovku máme v naší knihovně, teď k ní jen musíme nasměrovat malé čtenáře . . .


MaxíkD.
01.01.2022 5 z 5

Přečteno za jeden den. Úžasný příběh.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

02.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Minpinkovia v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených1x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit9x