Orfeus v podsvětí přehled

Orfeus v podsvětí
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396893/bmid_orfeus-v-podsveti-31I-396893.jpg 4 37 37

Mezi řádky série

< 8. díl >

Tommy se vydává do říše mrtvých, aby zachránil Lizzie. Jenže jak známo, tyhle příběhy nemívají moc dobrý konec. A pro Tommyho je to ještě horší, protože Hádes je plný nejen monster, ale i jeho starých známých. A to ani nemluvíme o tom, kdo sedí na trůně.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Unwritten, Vol. 8: Orpheus in the Underworld , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Orfeus v podsvětí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Knišíl
17.12.2023 4 z 5

Oproti sedmému "spojovacímu" dílu, se zde opět rozehrává na staronovém poli příběh s příběhy. Kam to vše povede, zatím moc dobře nedokážu určit, což je možná dobře. Mezi řádky je pro mě pořád velmi zajímavá série, jen bych rád, aby to vše zůstalo v rámci fikce a umění, a nedělali se zbytečné závěry o podstatě celého světa. Přesto jsou některá tvrzení ale safra pravdivá, bez příběhů se žít nedá. Určitá dávka humoru a satiry určitě této sérii neškodí, a Pauly je dost zábavná postavička.

Norri
08.10.2022 4 z 5

Myslím, že tahle série je příliš dlouhá. Vysvětlím... Není pochyb, že je to chytrá série. Je docela náročná na přemýšlení, pokud tedy člověk nechce jen klouzat po povrchu a chce opravdu pochopit to, co je mu předkládáno. Ideální je, když ji čtěte celou najednou, protože potom nezapomenete detaily z minula. Ale když ji čtete najednou, tak při její náročnosti z ní začnete být brzy unavení. Unavení ze všech těch prohlášení, které často pořádně nedávají smysl. Začnete mít pocit, že po povrchu klouže autor a vy se jenom marně snažíte pochopit jeho kouřovou clonu.

Po zlomové události v šesté knize se Miku Careymu podařilo dodat v sedmé knize příběhu novou energii. Mám pocit, že se, hlavně v této knize, podařilo dodat vyprávění mnohem větší dávku hororové atmosféry, než kdy dříve. A to mě baví. Jenže pak se opět ukáží stáří známí, kteří už zemřeli, a se kterými jsem už nepočítal, a já jsem znovu získal pocit, že jsem zapadnul po kolena do starého bahna a že jsem zase na spirále, se kterou už jsem se rozloučil.


Ronnie68
21.09.2022 4 z 5

Tak tenhle dil mě zaujal nejspíš zatím nejvíce... Jen ten konec mi připadal docela smutný...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (15. týden)

07.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Orfeus v podsvětí v seznamech

v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x