Město malomocného krále přehled

Město malomocného krále
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226203/bmid_mesto-malomocneho-krale-s57-226203.jpg 4 89 89

Dobrodružný román z prostředí siamského dvora šedesátých let minulého století. Královský ministr, pověřený péčí o posvátné bílé slony, upadne v královu nemilost, když v jediném měsíci zahyne sedm slonů. Ministr, který věnoval slonům všechnu péči a je nevinen, podnikne odvážné pátrání spojené s řadou dobrodružných příhod, v němž pachatele násilné smrti posvátných zvířat odhalí.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Hanácké nakladatelství
Originální název:

La citta del re lebbroso , 1904


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město malomocného krále. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Finskej
09.03.2023 3 z 5

Hodnota Emilia Salgariho coby autora spočívá hlavně v tom, že si člověk uvědomí, jak neuvěřitelně kvalitním autorem byl například takový Verne nebo May. Jako čtenář chápu, že hrdiny a hrdinky musí stíhat útrapy a nepřízeň osudu, ale nemuseli by se do nich neustále dostávat proto, že se chovají jak naprostí pitomci. Což, bohužel, se u Salgarino děje skoro pořád.

BabaJaga11
26.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Knihy edice KOD byly v dětství moje oblíbené, přečetla jsem jich pěknou řádku, ale tato se ke mně dostala až nyní. Ani nevím, zda jsem k ní přišla v nějakém dobročinném bazaru, v knihobudce nebo jsem si ji přihodila k objednávce v nějakém online antikvariátě, abych měla poštovné zdarma :-).

Jasně, knížka je pro děti, je předvídatelná v tom, že děj musí dobře dopadnout (ale na druhé straně, o některá překvapení není nouze a sem tam některá sympatická postava se konce románu nedožije). Myslím ale, že potěší každého, kdo má rád dobrodružství a exotiku. Je to zas něco trochu jiného, než dobrodružství na moři nebo mezi Indiány, což jsou časté náměty knih z edice KOD. Jen se mi nepodařilo zjistit, jak je to se všemi těmi druhy opic a hadů a podobných živočichů popisovaných v knížce – měl pravdu Lakon-tay, anebo doktor Galeno, tj. jsou popisy pravdivé, anebo jde o pověsti místních obyvatel? Zkoušela jsem vygooglit jen smějící se opici, na víc jsem čas neměla – a bohužel se nepovedlo. Což nemusí nutně znamenat, že neexistuje, pouze pod tímto názvem není na žádném webu :-).


Turlogh
01.02.2022 4 z 5

Výborný dobrodružný román známého autora z exotického prostředí Siamského království. Howgh.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Santa Lucia a dalších 2 040 eknih zdarma

29.05.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město malomocného krále v seznamech

v Přečtených108x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech3x