Okouzlený kouzelník přehled

Okouzlený kouzelník
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260101/mid_okouzleny-kouzelnik-260101.jpg 4 83 83

Merlin série

< 3. díl >

Král Artuš se ujal vlády. Opředen slávou vítězil v jedné bitvě za druhou, potíral vetřelce a upevňoval moc ve sjednocené Británii. Stál na vrcholu mužných sil, sebejistý, nezlomný, pravý hrdina pro nesmrtelnou legendu. Kouzelník Merlin poztrácel s léty fyzickou sílu i čarodějnou schopnost. Jeho poslání se nachýlilo, Artuš se již bez jeho čar a kouzel docela dobře obejde. A kromě toho - kdekterá žena těch pohádkových časů dovede čarovat líp než on. Kouzelník je okouzlený ženskými intrikami a klamy je bezmocný a v koncích se slávou svých zázraků - vždyť je to přece také muž.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Český spisovatel
Originální název:

The Last Enchantment , 1979


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Okouzlený kouzelník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

strana1-100
11.12.2022 5 z 5

Začíst se do třetího dílu bylo po dvou krásných prvních dílech jako vracet se do domácího prostředí. Uklidňující a potěšující.
Ráda bych vyzdvihla i krásu jazyka, jímž je celá trilogie psána, k čemuž nepochybně přispěl i překlad Věry Šťovíčkové Heroldové. A to, že čtenáře v textu neruší pravopisné ani jiné chyby, což není u knih vydaných v našem století úplně samozřejmé.

Kozel
15.02.2019 3 z 5

Závěrečný díl trilogie považuju za nejzdařilejší. Zatímco je Artuš na vrcholu své vlády, Merlinova moc kouzelnická i politická slábne, což nemá velký vliv na vztah mezi králem a jeho prvním rádcem. Merlin hojně cestuje (stejně jako v předchozích dílech), a to nejen fyzicky, ale i ve vidinách. Prostoru se dostává i ženským postavám, které většinou vládnou intrikám, včetně Nimuí. Příběh docela hezky plyne a vyjma věcí jako výstavba Camelotu či Merlinovo pohřbení zaživa a jeho "znovuvzkříšení" má čím dál méně s původní legendou nebo tím, jak ji čtenář slyšel.

Přestože se mi tenhle díl líbil nejvíc, stejně nemůžu hodnotit výš než průměrem. Stále je mi záhadou vlastní pojetí, které autorka vlastně zamýšlela. A stále mi chybí něco víc, než jen suché vypravování bez větší hloubky. Ani historický román, ani čistá artušovská legenda, ani fantasy. Ze všeho zbyla jen hrubá kostra, která je po různu sešroubována dohromady. No. Zbývá volné finále.


a.k
23.08.2018 5 z 5

Skvělá celá trilogie. Co dodat. Krásně zpracovaný příběh, který dokáže překvapit, i když legendu znáte.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Okouzlený kouzelník v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených144x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit7x