Malý pražský chodec přehled

Malý pražský chodec https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267736/bmid_maly-prazsky-chodec-267736.jpg 3 12 12

Pojďte se s námi projít po stověžaté matce měst. Prozkoumáme zastrčená zákoutí, zvrátíme hlavu před monumentálními chrámy a ponoříme se do tajemných hlubin, které Praha ukrývá. A potkáme se i s alchymisty!

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý pražský chodec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

milamarus
03.04.2022 1 z 5

Slabé, nedotažené, jsem zklamaná, neboť o schopnosti dětí všimnout si, vidět a zapamatovat jsem se přesvědčila mnohokrát, třeba jen cestou tramvají přes most Legií, a tohle mi přijde jako jejich podceňování.

Předně mám výhrady k výběru míst - U Fleků a U Zlatého tygra by snad mohly být (i se všemi půlitry piva) opominuty, když jde o knihu určenou dětem. // Dále postrádám mapu, která by malým čtenářům napověděla, kde (poblíž čeho) se Greenou zmiňovaná místa nacházejí, popř. jak se k nim dostanou. To se přece u průvodce sluší, ne? // Vhodný by byl třeba i nějaký úkolníček, aby se zeptaly rodičů na to či ono, aby se pokusily samy zjistit, objevit, nakreslit... Trochu motivace k prohloubení znalostí. Jenže zde nejsou ani názvy ulic, kterých by se mohly chytit. Ach jo. // Nejmarkatnější je to na str. 93-94, kde na rohu Konviktské a Karolíny Světlé vidíte Rotundu sv. Kříže, ale na sousedním domě visí červená tabulka s nápisem "ULICE". Ach jo.

Jedna hvězdička. Pro poznání Prahy a její historie zvolte raději jinou knihu.

Pokorna_Praha
10.09.2020 1 z 5

Básničky převážně nesmyslné, pro malé děti úplně k nepochopení. Musela jsem překládat do jazyka českého. A já se tak těšila na knihu, která dětem přiblíží Prahu.....


Zlá-Ňufie
30.09.2019 2 z 5

Krásné ilustrace, zajimavé upoutání na některá místa v Praze, některé básničky ovšem úplně nesmyslné, zoufalý rým atd.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malý pražský chodec v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst1x
v dalších seznamech1x