Lovci orchidejí 3 - Pod sluncem rovníkovým přehled

Lovci orchidejí 3 - Pod sluncem rovníkovým
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410142/bmid_lovci-orchideji-3-dil-v72-410142.jpg 4 96 96

Lovci orchidejí série

< 3. díl

Děj třetího dílu se odehrává po dalších třech letech na Borneu, kam byl strýc František pozván svým přítelem, anglickým plantážníkem Samem Smithem. Po příjezdu vyjde najevo, že plantážník byl i se svou rodinou unesen divokými Dajáky. Mistr Loupáček si opět ochočí různá zvířata, například kančila, mládě medvěda malajského a binturonga. S pomocí plantážníkova sluhy Boniho, rovněž Dajáka, se hrdinům podaří proniknout mezi domorodce. Zde vyjde najevo, že Angličana a jeho rodinu unesl krutý náčelník horských Dajaků Besar Penghantar. Posléze do jeho zajetí upadne i strýc František a ostatní hrdinové. Mají být popraveni, ale mistr Loupáček svým eskamotérským uměním Dajaky přesvědčí, že jsou pod ochranou duchů. Dojde k bitvě mezi dajackými kmeny, Besar Penghantar je zabit a zajatci osvobozeni.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovci orchidejí 3 - Pod sluncem rovníkovým. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

MartaPear
28.12.2023 2 z 5

V knihobudce v Motole jsem si půjčila postupně všechny tři díly, které jsem v dětství hltala. No... dnes jsem je sice přečetla, ale je na nich vidět letopočet vzniku a tehdejší společenský úzus. Nadřazenost bělochů nad domorodci, střílení zvířat jen pro zábavu... Myslím, že dnešní děti to už vůbec neosloví. První díl nejlepší, pak to klesá a třetí díl jsem přečetla s přemáháním.

Racek213
26.02.2023

Ufff .. prostě nádhera... rasismus je autorovi cizí, lidi posuzuje podle jejich chování a schopností a to se dnes v "korektním" období moc nenosí... Knize věvodí mr. Loupacek a je napsána dle vyprávění p. Jana Satrapy, takže je autentická. A na to vlastenectví a toleranci jsme tedy opravdu již zapoměli.Dnešní tolerance znamená totiž něco úplně jiného, než skutečná tolerance je.


vitavita
01.04.2012

Jako kluk jsem tuto trilogii přečetl několikrát ...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lovci orchidejí 3 - Pod sluncem rovníkovým v seznamech

v Přečtených152x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených6x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst9x
v dalších seznamech1x