Letiště přehled

Letiště https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40465/letiste-40465.jpg 5 390 390

Jako ve všech Haileyho románech pronikne čtenář v průběhu napínavého děje do zákulisí prostředí mezinárodního letiště, ochromeného sněhovou bouří, ohrožovaného protesty obyvatel městečka, bouřících se proti nadměrnému hluku. Seznámí se se svérázným kapitánem letu Vernonem, krásnou letuškou Gwen i s podnikavou stařenkou paní Quonsettovou, která dokáže cestovat mezi světadíly jako černý pasažér...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Airport , 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letiště. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (60)

Filomena1961
18.02.2024 4 z 5

Nostalgická vzpomínka na mládí, kdy jsem na knihy Arthura Haileyho čekala ve frontě v tak zvaných známých / pro nás dříve narozených/ knižních čtvrtcích. Kdo chtěl knihu získat, musel si hodně přivstat. Cítím dodnes tu atmosféru napětí, zda knihu seženu nebo ne. Jeho všechny knihy jsou čtivé a musím dodat, že spisovatel vždy psal o prostředí, které velice důkladně do všech detailů poznal, tak tomu je i s knihou Letiště. Jeho důkladný výzkum poskytoval jeho knihám realismus. A tak se pohybujeme ve světě pilotů, krásných letušek, pasažérů. Seznamuje se i se zákulisím letiště, prostě autor je známý tím, že do nejmenších podrobností popisuje profesní prostředí a patří mezi zakladatele profesního románu. Takže, kdo má zájem se seznámit s chodem letiště, je to jedna z knih, kterou můžu doporučit.

Jack Bauer
17.01.2024 4 z 5

Na knize se mě líbil v tehdejší době nejen napínavý příběh, ale i zákulisí letiště. Hailey se nejdříve dokonale seznámil s daným prostředím a pak z něho napsal poutavý román, proto byly jeho knihy tak čtivé. Opět jsem zapomněl ohodnotit jeho asi nejslavněší román, který byl rovněž na tehdejší dobu i velký filmový hit. Bohužel, dnes je kniha i film už daleko překonána, přesto si všechny jeho romány rád znovu přečtu.


Bedřich63
09.10.2023 4 z 5

Po mnoha letech jsem se k této knize vrátil a udělal další záznam mezi "Knihy mého mládí". Je to výborná sonda do letištního prostředí. Autor s perfektní znalostí problematiky popisuje fungování velkého letiště a jeho mnoha složek za velké bouře, nesnadný život obyvatel malého městečka v bezprostřední blízkosti letiště, cestujících a také pilotů a letušek.
Při četbě jsem si nostalgicky zavzpomínal na dobu bez mobilních telefonů a mnoha "vymožeností", které přinesla poslední dvě desetiletí.
Před takovými 40 lety to byla opravdu kniha, kterou si přečetl skoro každý, kdo četl knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Letiště v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených669x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených46x
v Knihotéce367x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech9x