Hotel přehled

Hotel https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63524/hotel-63524.jpg 4 778 778

Známý americký autor seznamuje v románě s prostředím velkého hotelu v New Orleansu. V zajímavém a napínavém příběhu představuje zaměstnance i hosty a přibližuje i problematiku konkurence hotelů patřících jednotlivcům a hotelů patřících monopolním společnostem.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Práce
Originální název:

Hotel , 1965


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (105)

heavy66
09.04.2024 5 z 5

Hotel patří k mým nejoblíbenějším haileyovkám. Realistický příběh má spád, grády, ostrou pointu a nadějný konec. Červená knihovna není tentokrát dominantní, nerušila mě při čtení, ani nezdržovala hotelový provoz, protože když máte od rána do večera plné ruce práce, není čas na nějaké lovestory!

MaxQ
28.03.2024 5 z 5

Tak to se četlo samo. Krásně vylíčené postavy, ke kterým jste ihned získali sympatie. Nebo odpor k těm záporným. Vlastně tam ani o moc nejde, ale člověk se od knihy prostě nemůže odtrhnout. Navíc k ději dostanete bonus v zevrubném popisu hotelu šedesátých let a toho, jak takový kolos denně funguje a kdo všechno v něm vlastně pracuje.


krakonos.kraken
03.02.2024 5 z 5

Skvělá kniha, několik zápletek najednou a přesto přehledná. Autor dává popisu postav neuvěřitelně málo času (narozdíl od Irvinga nebo Kinga) a přesto je skvěle poznáme a mamé nebo nemáme je rádi. Mnoho z nich projde v průběhu knihy vývojem nebo jsou postaveny před důležitá rozhodnutí.
Kniha dokázala obsáhnout skoro až filosofická témata jako je boj o principy v kontrastu ke každodení praxi nebo otázku diskriminace, ale i maličká a přesto zajímavá témata jako praktiky hotelového zloděje nebo spalovače odpadků. Za mě výborná kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hotel v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených1 291x
ve Čtenářské výzvě49x
v Doporučených65x
v Knihotéce468x
v Chystám se číst113x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech9x