Lenin - díl 2. přehled

Lenin - díl 2.
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418178/lenin-dil-2-WXQ-418178.jpg 5 1 1

Životní příběh muže, který studoval, aby byl vůdcem davu. Příběh o vůdci, který byl schopen zmanipulovat jak své nekritické příznivce, tak ty nejzarytější odpůrce. Příběh tyrana, který dal přednost běsům revoluce před politickými kompromisy.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lenin - díl 2.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

braunerova
11.11.2021 5 z 5

Události následující po Říjnové revoluci jsou trvalou připomínkou toho, jak se může ušlechtilá myšlenka zvrhnout v největší zvěrstva v lidských dějinách. Líčení hrůz z mučíren Čeky je jen pro silné povahy. Těžko posoudit, co je skutečnost a co fikce. Faktem je, že zakladatel Čeky, polský šlechtic Dzeržinskij, který byl svými továryšči přezdívaný Krvavý Felix, nechal jen v letech 1917 - 1918 zavraždit a umučit na 100 000 lidí.
Že hybatelé bolševické revoluce byli hlavně Židé je obecně známo. Autor v knize z roku 1929 vyslovil zvláštní proroctví, které měli Hitler a Stalin za pár let naplnit:

"Rusové i jiní národové, vidouce židy mezi nemilosrdnými vrahy, začínají hořeti nenávistí proti nám. Poteče krev vyvoleného národa, zhynou vinní s nevinnými, muži, ženy i děti."


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lenin - díl 2. v seznamech

v Přečtených2x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x