Královny čarodějek přehled

Královny čarodějek https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490787/bmid_kralovna-carodejek-BlC-490787.jpg 3 19 19

Lady Baltimore série

1. díl >

Po více než deseti letech od smrti lorda Baltimora zachvátili Evropu boje právě začínající druhé světové války a temné síly jsou opět na vzestupu. Vdově po Lordu Baltimorovi, Sofii, nezbývá než se jako Lady Baltimore postavit nepřátelským čarodějkám, upírům i nacistům! A podíváme se i do Českého Krumlova.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Witch Queens , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královny čarodějek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

trudoš
10.09.2023 3 z 5

Těžko se mi Lady Baltimore přijímá jako volné pokračování série Baltimore, protože se s ní v mnoha ohledech rozchází jak pochmurnou atmosférou a stylem vyprávění, tak ve finále i celkovým pojetím. Zatímco lord Baltimore putoval chaosem stiženou zemí a postupně bojoval s démony v mnoholičných podobách, jeho nástupkyně Sofie se s vervou vrhá hned do protinacistického odboje a ve velkém válčí s Hexenkorps, čarodějnickou odnoží německých speciálních jednotek na košťatech, přičemž k ruce má nejednu mocnou bytost, která vždy v ten správný čas zasáhne do děje a zlo na hlavu porazí. Tenhle motiv se přitom v ději opakuje hned několikrát, až si jeden říká, jestli se páni autoři nezapomněli. Zároveň je charakter celého vyprávění určen moderní generaci čtenářů/čtenářek, takže je náležitě genderově vyrovnaný a nebojí se využít LGBT tématiky, aby své hrdiny dostatečně ozvláštnili. Teď ze mě nemluví zaprděný konzervatismus, ale skutečnost, že všeho moc škodí, obzvláště když je to okatě samoúčelné.

memphisz
12.06.2023 3 z 5

Má to určitě něco do sebe. Atmosféra Hellboy univerza i rozšíření Baltimorea tu je. Lady Baltimore je dostatečně charismatická a na o něco barevnější a rozpustilejší kresbu se dá rychle zvyknout. Propojení s Československem za války potěší, i když je reálně poznatelné jen podle názvu na cedulích a několika zmínek. Potenciál to má, ale k vrcholům Hellboy univerza to zatím nepatří.


jarynek
01.09.2022 3 z 5

Nedávno jsem četl Pochmurný kraj Odkaz a přijde mi, že to má hodně paralel s Lady B. Autoři se snažili navázat na úspěšné série a úplně se jim to nepovedlo. Jako základ se vezme druhá světová válka, to nemůže nikdy škodit; namísto plíživého děsu a tajemna, které hlavní hrdiny obklopovali v původních sériích, jsou nyní všudepřítomné záporné postavy, které ale zastrašit nedokážou (třeba velké létajííc oči jsou spíše k smíchu); nezajímavé postavy; lesbický vztah hlavních hrdinek; rychlé přemožení záporáků. Potěšilo zasazení příběhu do Č Krumlova a některé pasáže knidy, ale celkové vyznění bylo zklamáním z nevyužítého potenciálu

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (4)

Dobrá, právě jsem se rozhodla. Nesnáším Bruggy.


Ubohá vdovičko, nejsi hodna jména svého zesnulého manžela. To byl úctyhodný protivník


Probodneš mě kopím a ještě se tím bavíš?


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Královny čarodějek v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x