Kuky se vrací přehled

Kuky se vrací https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36927/kuky-se-vraci-36927.jpg 4 206 206

Nejoblíbenější hračkou šestiletého Ondry je plyšový Kuky. A právě toho mu maminka vyhodí do popelnice. Z Kukyho se totiž sype dřevitá vlna, a to není dobré pro Ondrovo astma. Večer před spaním si Ondra představuje, jak se Kuky chce vrátit domů, jak uteče ze skládky a setká se v lese s malými bůžky, kteří si stavějí domky pod kořeny stromů a prohánějí se mezi pařezy ve vozítkách vlastní výroby. V téhle divočině nejsou na mazlení zvyklí a nikdo tu Kukymu nepomůže. Musí se postavit na své plyšové nohy, naučit se překonávat strach, získat si přátele a porozumět lesní moudrosti. Teprve pak se mu snad podaří najít cestu domů a možná se stane i hrdinou. Jan Svěrák tuto pohádku napsal podle stejnojmenného filmu Kuky se vrací, který natočil v roce 2010. Ilustracemi text doplnil autor výtvarné podoby filmu Jakub Dvorský.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kuky se vrací. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

simca9342
14.01.2023 5 z 5

Přečteno před lety.

Nádherný příběh o dětské představivosti a jedné cestě malé plyšové hračky zpátky domů.

Ondra je alergický na prach, ma astma . Mamka mu proto vyhodí jeho Kukyho- malého červeného plyšaka s velkýma černýma očima a usmevem, který má příšitý takže se směje i když sám nechce. Skončí na skládce, že které se dostane do lesa, kde potká plno kamarádů, kteří mu pomůžou se dostat zpět za Ondrou.
Film - kniha je přesně podle něho a taky se mi moc líbil. Viděla jsem ho před roky a pamatuji si přesně hlas pana Zdeňka Svěráka a dětský hlas Kukyho . Krásný a dobrodružný film. Jo a abych nezapomněla.. ilustrace jsou boží, luxusní :*

Lejčís
07.05.2021 5 z 5

Příběh Kukyho si zamiluje každý, kdo má rád plyšáky a přírodu :) kniha není jen rozmilým pohádkovým příběhem.. když budete pozorně číst mezi řádky, najdete v ní hluboká a rezonující závažná temata dnešní doby :)


PeťulaV.
22.04.2021 5 z 5

Krásný a milý příběh o dětské představivosti, přáních a lásce ke svému plyšovému medvídkovi. Knížka je plná dobrodružství, pohádkových postaviček a navíc s pořádným překvapením na konci. Konec jsem čekala úplně jiný, bylo to dojemné a opravdu milé. Knížka je napínavá od začátku až do konce, četla se skoro sama. Moc krásný příběh :o)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kuky se vrací v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených325x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených28x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

přátelství zfilmováno pro děti od 5 let

Autorovy další knížky

Jan Svěrák
česká, 1965
2010  76%Kuky se vrací
2019  53%Bohemia
2014  86%Tři bratři
1998  80%3x Oscar pro český film
2023  80%Světakrásy