Štvanice na ďábla přehled

Štvanice na ďábla https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65477/mid_stvanice-na-dabla-ZG2-65477.jpg 4 64 64

Kroniky Hagena von Stein série

< 2. díl >

Druhá kniha série Kroniky Hagena von Stein. Německo v době třicetileté války. Země se propadá do krutých bojů. Hlad a nemoci si žádají své oběti - a ani urození a majetní nejsou ušetřeni. Černá smrt nedělá rozdíly. Tuto pohnutou dobu využívají tajné spolky složené z vlkodlaků, čarodějnic a blecrů, aby připravily epochální změny. A je to především Hagen von Stein, kdo chce proměnit ve skutečnost své temné plány. Neboť bývalý boží bojovník byl odsouzen k nesmrtelnému životu coby sluha wariwulfů a nemá v úmyslu strávit celou věčnost v zotročení. Německo v roce 2007. Moderní inkvizitor Georg von Vitzthum, který se zmocnil kronik Hagena von Stein, se vydává na lov zlověstných bytostí. Lidstvo o skrytých souvislostech nic netuší. Ale Georg se chystá odhalit největší spiknutí všech dob...... celý text

Literatura faktu Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Teufelshatz , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štvanice na ďábla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Gordonlord
18.04.2023 1 z 5

(SPOILER) Nuda.

Tenhle díl je učebnicovým příkladem prostředního dílu trilogie. Co každého spisovatele fantasy pořád žene za tím, aby svůj příběh rozparceloval na tři části ? Když ten prostřední je skoro vždycky nuda, což je i tenhle příběh.

Shrnu vše, co se zde stalo - Hagen von Stein pátrá po relikvii, aby mohl provést rituál, díky němuž se opět stane Wariwulfem. Parkrát se to nepodaří, nakonec zřejmě ano. Hagen se stává zlým, ale z logických důvodů. Není to nijak poutavě podáno, ale aspoň takováhle nejednoznačnost tady je.

Trochu víc zde zabrousíme i do současnosti a Georgovy linky. Ten se chce přes sluhu Carteaumoise dostat k samotnému Hagenovi a pátá, o co mu s onou relikvií vlastně jde.

No, a to je asi tak všechno. Po prvním díle dost prázdnota. Natažená nuda a v podstatě zabitý čas. Před třetím dílem si dám oraz, tohle natahované nic mě fakt vyčerpalo. Štvanice na ďábla tak dokonale zapadá do řady stovek a stovek narychlo spláclých, na objednávku uspěchaně sesmolených novelek bídné kvality, nevyužitého potenciálu a bez nápadů odfláknutého psaní, kterých najdeme spousty třeba ve světě Dragonlance, nebo Forgotten Realms či dalších "frančíz", kde je potřeba "rychle to napsat a vydat, ať se to přiživí na úspěchu oroginálu a něco to vydělá".

Luigi1
18.10.2021 5 z 5

Hagen von Steim provedl převrat aby mohl uskutečnit své temné plány.Už nechtěl být sluhou a chtěl se stát opět bojovník.


Ticiana
16.08.2021 3 z 5

Tenhle dil jakoby trochu drhl. Za mne ty pojmenovani upiru a vlkodlaku a carodejnic jsou hodne matouci,, ale patri to ke knize. Hodne zmen, samotny Hagen se zmeni, a je to k horsimu. Tak jako v prvnim dile, i v druhem je na konci souboj mezi postavami. Jsem zvedava, jak to nakonec skonci.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Štvanice na ďábla v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených99x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit7x

Štítky knihy

čarodějnice vlkodlaci německá literatura historická fantasy bojovníci

Autorovy další knížky

André Wiesler
německá, 1974 - 2017
2010  79%Pán čarodějnic
2011  84%Vlčí kletba
2011  80%Štvanice na ďábla