Komplikace přehled

Komplikace https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194968/komplikace-ML0-194968.jpg 3 53 53

Opravdu si myslíte, že už vás v Praze nic nemůže překvapit? Sériový vrah, který svým obětem amputuje pravou ruku, je buďto vyšinutý, nebo musí mít pro své morbidní konání velmi dobrý důvod. V Praze, obtěžkané historií, legendami, násilím i přeryvy totalit, se takový důvod najde. Zapomeňte na fráze o matičce stověžaté, na pohlednice z Karlova mostu, na davy turistů. Lee Holloway, hrdina thrilleru Komplikace, je Američan, který se při pátrání po osudech zmizelého bratra v metropoli na Vltavě zaplete do sítí intrik stejně temných jako černá magie. Komunistická tajná policie, nacistická okupační moc i dvorní mágové císaře Rudolfa - ukazuje se, že to vše nějak souvisí s jedinečnými a nebezpečnými hodinami vybavenými horologickou komplikací, díky níž lze měřit čas dopředu i dozadu současně. Podaří se Leemu Hollowayovi rozluštit jejich tajemství, a přitom zůstat naživu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Paseka
Originální název:

Complication , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komplikace. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

edna084
09.06.2020 5 z 5

Skvělá knížka s wow koncem.

trudoš
24.10.2018 3 z 5

Povedená ich-forma vyprávění, skvěle zvládnutý popis Prahy z pohledu cizince a atmosféra v mnohém evokující Urbanovo Sedmikostelí. To jsou nepopiratelné klady románu Komplikace. Jenže ta zápletka, pane spisovateli, ta zápletka. Pominu-li fakt, že se po sto stranách rozplizne do neurčita, aby se následně bezprizorně motala na místě, vyvrcholí v natolik absurdním finále, že jsem měl problém pobrat tvůrčí záměr. Šokující? Ano. Ujeté? Dvakrát ano. Kdyby se celý román nesl v duchu nadsázky a recese, neměl bych s tím problém, ale takhle mi to až příliš zavánělo nevydařeným nápadem, byť originálním. Nesedla mi přitom ani slohová koncepce, kdy je hlavní linie protkána občasnými návraty do minulosti, jež jsou sice zajímavé, ale bez konkrétního vysvětlení jak s čím souvisí, takže prostě jen kalí vodu a celou osnovu pouze znepřehledňují.
Isaac Adamson rozhodně píše svižně a napínavě, jenže děsivost se mu ztrácí ve zmatenosti a komika v drasťárnách. Kombinace hororu s humorem se zkrátka musí umět.


Ivka2
16.03.2018 2 z 5

Sympatické na tomto příběhu bylo, že se odehrává u nás. příběhy, které se knihou prolínaly by také nemusely být tak zlé, ale celkový dojem z knihy je velmi zvláštní. Příběh ve mě zanechal velmi podivný pocit a asi dlouho bude trvat, než po knize znovu sáhnu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Komplikace v seznamech

v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Praha sérioví vrazi

Autorovy knížky

Isaac Adamson
americká, 1971
2013  67%Komplikace