Knulp přehled

Knulp https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90346/bmid_knulp-4eT-90346.jpg 4 56 56

Novela německého antifašistického spisovatele, vypráví příběh tuláka Knulpa, vnášejícího do života prostých řemeslníků a vandrovníků mnoho drobných radostí a útěchy. Když se Knulp na konci svého putování v pochybách zamýšlí nad svým životem, poznává, že naplnil svůj úkol. V povídce je mnoho autobiografických prvků z vlastního spisovatelova mládí. – Doslov Eduard Petiška.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Knulp , 1915


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knulp. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

špulo
01.08.2023 5 z 5

Toto bola kedysi láska na všetky pohľady. A doživotná. Vlastne, by som tu mohol ocitovať vlastný komentár ku knihe "Dobrý človek ešte žije". Použijem len časť poslednej vety: Aby hlava dokázala snívať, srdce vnímať a.... myseľ dokázala mať nadhľad. No a ten úsmev samozrejme ;)).

ibáG
17.03.2021 4 z 5

Pro mě milá novelka, která ve mně podpořila svobodného ducha. To tulactví je mi něčím sympatické, ale pozor: není růže bez trnů, na což autor mimoděk upozorňuje. Jako by autor říkal, buď, a nebo. (V dnešní době je díky bohu možnost žít i něco mezi tím). Je tam i trochu filozofování a prostor pro vlastní úvahy čtenáře. Knulp si stojí za svým způsobem tuláckého života i přes závažné onemocnění až do jeho úplného konce.

Od tohoto autora první kniha, kterou jsem četla. A bylo to vydání z r. 1958 - Edice ilustrovaných novel. To se mi moc líbilo. Miluju ilustrace v knihách!

Osobní poznámka: Pro mě bylo fajn, že jsem to měla rychle prečtené vzhledem k tomu, že jsem předtím četla bichli o 700 stranách s náročným tématem:-).


douchová
04.08.2020 5 z 5

Opětné čtení po letech rozhodně nic neubralo na zážitku, spíše naopak, objevují se nové vrstvy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Knulp v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených92x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených4x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x