Tábor zavržených přehled

Tábor zavržených https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509748/bmid_tabor-zavrzenych-63ce5d27cdff2.jpg 4 29 29

Klub zabijáků série

1. díl

Staň se lovcem, nebo skončíš jako kořist. Fantasy thriller ve stylu Hunger Games. Sedmnáctiletou Signal mají všichni za gotičku, které je lepší se vyhnout. Když je odsouzena za vraždu, skončí v táboře pro výcvik elitních zabijáků. Jenže nezapadá ani sem. Nesnáší krev. Je milá a empatická. A kvůli ní hrozí, že se ze skupiny maniaků stane tým sehraných přátel. Na Signal totiž vraždu někdo ušil a ona teď musí očistit své jméno. Všechno se však začne komplikovat, když se zamiluje. Navíc se skutečný vrah rozhodne znovu udeřit – a to přímo v táboře zabijáků.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Teen Killers Club , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tábor zavržených. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

felixrr
28.10.2023 odpad!

(SPOILER) Dřív nebo později musely ty moje náhodné nálezy v knihovně skončit špatně, a stalo se to přesně u téhle knížky.

Obálka tvrdí, že je kniha pro čtenáře od 10 let. To je za mě pěkná blbost, neboť celá zápletka stojí na brutální vraždě puberťačky, figurují tu nájemní vrazi a ve finále i znásilnění. Číst tohle ve čtvrté třídě, tak to děkuju pěkně.

Na pár místech mě děj dokázal překvapit, jinak mi ale přišel hrozně prvoplánový a předvídatelný. Hlavní hrdinka vyvrhel, milostný trojúhelník, zvrat na konci volající po pokračování (ono už dávno existuje, jen jsme se k němu v češtině nedopracovali) - jak originální... Od milovníka např. Kotlety to možná působí pokrytecky, ale v jeho knihách je nálož akce odehrávající se v propracovaném prostředí, s povedenými postavami, které z rukávu sypou hlášky. Tady je dějištěm ničím nezajímavá současnost v ničím nezajímavých Spojených státech, až na samotný konec se prakticky nic důležitého neděje. Pokusů o vtip je tu sice požehnaně, ale přišly mi vesměs hrozně trapné. Snad jen ty postavy jsou celkem fajn, jen díky/kvůli nim jsem to dočetl.

V neposlední řadě je knížka s přehledem to nejhorší, co jsem co do překladu a korektury kdy viděl. Jsou tu přelkepy, spisovné a nespisovný skloňování v jedné větě hned za sebou a nesmyslná, interpunkce. Některé vazby jsou snad vyložená pitomost ("šplhat se" neexistuje, ne?), dost často je tu zvýraznění části věty kurzívou, ale patrně těch samých slov, jako v originále, i když v české větě je důraz úplně jinde. A to všechno za 370,- s měkkou vazbou :)

Luigi1
29.08.2023 5 z 5

Kniha se velmi dobře četla a byla dobrým spestřením


Knihomolka97
28.08.2023 4 z 5

Na tuto knihu mě nalákaly především pozitivní ohlasy. Ze začátku mi chvíli trvalo se začíst a do příběhu se správně ponořit. Moc mě to nebavilo. Naštěstí se to zlomilo a příběh mě pak bavil čím dál víc. Je to opravdu YA, takové naivní ale zároveň napínavé a zajímavé.

Signal je příjemná hlavní hrdinka, i když taková dost důvěřivá. Navíc je fajn, že tu není to klasické klišé, kdy se z holky, která je slabá, stane ze dne na den nejlepší bojovnice a bůhví co ještě.

Máme tu zajímavou partičku lidí, kterou postupně aspoň trošku poznáváme. Dave a Kate mě neskutečně vytáčeli. Hlavně jak Dave něco Signal řekl, otvírala se mi kudla v kapse. Debil. Pardon.
Nechybí i romantická linka. Můj oblíbený #milostnytrojuhelnik . Svého favorita jsem měla víceméně jasného celou dobu.

I když tu samozřejmě je určitá podobnost s Hunger Games, jsou tu originální prvky.
Detektivní linka, kdy se Signal snaží přijít na to, kdo její nejlepší kamarádku skutečně zabil, mě také bavila. Kruté...

Snad se dočkáme překladu i dalšího dílu, příběh má dobře našlápnuto.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)

07.05.2023


Letní příběh, Zásnubní prsten a další knižní novinky (12. týden)

19.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tábor zavržených v seznamech

v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

thrillery pro dospívající mládež (young adult) dívčí romány

Autorovy knížky

Lily Sparks
americká
2023  77%Tábor zavržených