Tábor zavržených

Tábor zavržených https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509748/bmid_tabor-zavrzenych-63ce5d27cdff2.jpg 4 29 11

Klub zabijáků série

1. díl

Staň se lovcem, nebo skončíš jako kořist. Fantasy thriller ve stylu Hunger Games. Sedmnáctiletou Signal mají všichni za gotičku, které je lepší se vyhnout. Když je odsouzena za vraždu, skončí v táboře pro výcvik elitních zabijáků. Jenže nezapadá ani sem. Nesnáší krev. Je milá a empatická. A kvůli ní hrozí, že se ze skupiny maniaků stane tým sehraných přátel. Na Signal totiž vraždu někdo ušil a ona teď musí očistit své jméno. Všechno se však začne komplikovat, když se zamiluje. Navíc se skutečný vrah rozhodne znovu udeřit – a to přímo v táboře zabijáků.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Teen Killers Club , 2020


více info...

Přidat komentář

felixrr
28.10.2023 odpad!

(SPOILER) Dřív nebo později musely ty moje náhodné nálezy v knihovně skončit špatně, a stalo se to přesně u téhle knížky.

Obálka tvrdí, že je kniha pro čtenáře od 10 let. To je za mě pěkná blbost, neboť celá zápletka stojí na brutální vraždě puberťačky, figurují tu nájemní vrazi a ve finále i znásilnění. Číst tohle ve čtvrté třídě, tak to děkuju pěkně.

Na pár místech mě děj dokázal překvapit, jinak mi ale přišel hrozně prvoplánový a předvídatelný. Hlavní hrdinka vyvrhel, milostný trojúhelník, zvrat na konci volající po pokračování (ono už dávno existuje, jen jsme se k němu v češtině nedopracovali) - jak originální... Od milovníka např. Kotlety to možná působí pokrytecky, ale v jeho knihách je nálož akce odehrávající se v propracovaném prostředí, s povedenými postavami, které z rukávu sypou hlášky. Tady je dějištěm ničím nezajímavá současnost v ničím nezajímavých Spojených státech, až na samotný konec se prakticky nic důležitého neděje. Pokusů o vtip je tu sice požehnaně, ale přišly mi vesměs hrozně trapné. Snad jen ty postavy jsou celkem fajn, jen díky/kvůli nim jsem to dočetl.

V neposlední řadě je knížka s přehledem to nejhorší, co jsem co do překladu a korektury kdy viděl. Jsou tu přelkepy, spisovné a nespisovný skloňování v jedné větě hned za sebou a nesmyslná, interpunkce. Některé vazby jsou snad vyložená pitomost ("šplhat se" neexistuje, ne?), dost často je tu zvýraznění části věty kurzívou, ale patrně těch samých slov, jako v originále, i když v české větě je důraz úplně jinde. A to všechno za 370,- s měkkou vazbou :)

Luigi1
29.08.2023 5 z 5

Kniha se velmi dobře četla a byla dobrým spestřením


Knihomolka97
28.08.2023 4 z 5

Na tuto knihu mě nalákaly především pozitivní ohlasy. Ze začátku mi chvíli trvalo se začíst a do příběhu se správně ponořit. Moc mě to nebavilo. Naštěstí se to zlomilo a příběh mě pak bavil čím dál víc. Je to opravdu YA, takové naivní ale zároveň napínavé a zajímavé.

Signal je příjemná hlavní hrdinka, i když taková dost důvěřivá. Navíc je fajn, že tu není to klasické klišé, kdy se z holky, která je slabá, stane ze dne na den nejlepší bojovnice a bůhví co ještě.

Máme tu zajímavou partičku lidí, kterou postupně aspoň trošku poznáváme. Dave a Kate mě neskutečně vytáčeli. Hlavně jak Dave něco Signal řekl, otvírala se mi kudla v kapse. Debil. Pardon.
Nechybí i romantická linka. Můj oblíbený #milostnytrojuhelnik . Svého favorita jsem měla víceméně jasného celou dobu.

I když tu samozřejmě je určitá podobnost s Hunger Games, jsou tu originální prvky.
Detektivní linka, kdy se Signal snaží přijít na to, kdo její nejlepší kamarádku skutečně zabil, mě také bavila. Kruté...

Snad se dočkáme překladu i dalšího dílu, příběh má dobře našlápnuto.

Wajny
08.08.2023 5 z 5

Tábor zavržených mě neskutečně překvapil! Anotace slibuje YA thriller ve stylu Hunger games, ale já jsem byla zpočátku hodně skeptická. Nakonec se to vyplnilo, protože
s HG nemá nic společného, ale i tak si mě dokázala získat. Je totiž perfektní!

Příběh se odehrává v táboře, kde jsou shromážděni delikventi, kteří jsou cvičeni na dokonalé vrahy. Jejich prvním úkolem je zbavit se těla, aby ho nikdo nenašel. Možná to zní nechutně, ale styl psaní je spíše "dětský", takže se nemusíte bát brutálních a zvrácených scén. Občas mi chyběla akčnost, napětí a souboje, a v některých psychologických "hrách" by autorka mohla jít více do hloubky. Kniha se zaměřuje na pocity postav a soudržnost skupiny. Celková atmosféra knihy mi ale velmi vyhovovala a připomínala mi starší young adult fantasy jako Vampýrská akademie, Delirium nebo Matched.

Nechybí zde originální postavy - mladí sociopatičtí zabijáci, takže se setkáte s různorodou paletou charakterů, ale mají společné to, že jsou to pořád malé vystrašené děti. Přestože bych s nimi neměla soucítit, postupně se odhalují jejich tajemství a vy se snažíte zjistit, kým skutečně jsou. Hlavní postava Signal mě zaujala, i když občas působila naivně a příliš optimisticky. Líbilo se mi, že jde za svým a její pátrání po vrahovi bylo perfektní, to se ukázala její chladnokrevná a logická část.

V příběhu se objevuje i romantická linka, která by však klidně mohla být méně výrazná. Milostný trojúhelník byl zajímavý, mě dlouho trvalo vybrat si svého favorita.

Skvělým prvkem v knize je klasifikace postav na základě jejich potenciálu stát se vrahem, sériovým vrahem, psychopatem atd. Tato klasifikace je vytvořena na základě shromážděných dat (e-maily, chaty, webové stránky...) a přidává příběhu na rozměru, který se neomezuje pouze na tábor. Existuje určitý přesah do celé lidské existence.

Ačkoli Tábor zavržených nemá tolik akčních scén, nabízí zajímavé prostředí, originální postavy a atmosféru, která připomíná klasickou young adult fantasy/dystopii. Pokud vás zajímají pocity postav a soudržnost skupiny, určitě si tuto knihu užijete. Povinně přečíst!

Instagram - Nikmakbooks

knihomolkajanca
01.08.2023 4 z 5

Staň se lovcem, nebo skončíš kořistí. Tímto jednoduchým pravidlem se snaží řídit i hlavní hrdinka knihy, sedmnáctiletá Signal, která se ocitá v táboře pro mladistvé odsouzené za ty nejtěžší zločiny, v táboře plném zabijáků. Mezi touto smetánkou není radno ukazovat své slabiny, a proto se Signal snaží své tajemství střežit jako oko v hlavě. Skončila totiž neprávem ve vězení za vraždu své nejlepší kamarádky, z krve se jí dělá zle a je všechno, jen ne elitní zabiják. Všechno se ale začne zamotávat ve chvíli, kdy se jí jeden z odsouzených zalíbí a v táboře začne řádit vrah

Drama, napětí, zvraty, ale i notná dávka romantiky - to je docela zajímavý mix, který nabízí tato útlá knížečka s rebelkou na obálce. Děj začíná ve chvíli, kdy Signal dorazí do tábora, takže nabírá hodně rychle na obrátkách. Na první pohled vám možná bude připadat, jako kdybyste se znovu ocitli na střední, na ten druhý ale zjistíte, že se začínají objevovat věci, které by se vám tam jistojistě nestaly. V tomhle táboře není nikdo v bezpečí, a to nejen proto, že je plný vrahů.

Ač jsou ostatní vězni možná trochu moc přátelští a do opravdových psychopatů mají hodně daleko, najdete mezi nimi širokou škálu zajímavých osobností. Jejich dialogy baví, stejně tak i rivalita mezi nimi, a to ani nemluvím o milostném trojúhelníku, co se nám tu objeví. Kterému z nich asi budete fandit? Jestli jste ujetí na bad boye, máte smůlu, protože tady jsou bad boyové všichni. :D

Se skupinkou vyvrhelů (nebo hrdinů?) postupně projdete několika zkouškami, školením v úniku i výcvikem, jak se zbavit mrtvoly. Dá se ale vůbec tyto zkažené osobnosti vycvičit v poslušné elitní zabijáky? I když to není příběh složitý a promyšlený do nejmenších detailů, je svižný, napínavý a neskutečně zábavný, a tak je člověk ochotný autorce odpustit i nějaké ty nedostatky. Nechybí ani drama na závěr, takže se připravte - touha po dalším dílu bude velká!

Hodnocení: 75%

Za knihu k recenzi v rámci spolupráce moc děkuji Albatros Media.

Moniska2410
19.05.2023 2 z 5

Staň se lovcem, nebo skončíš jako kořist. Fantasy thriller ve stylu Hunger Games. Tohle si přečtete na začátku anotace a já se díky tomu na knihu strašně moc těšila.

Ale jako co to bylo?????

Sedmnáctiletá Signal byla odsouzena za vraždu své nejlepší kamarádky, bohužel si na nic z osudné noci nepamatuje. Ve vězení jí navrhnou, že jí můžou zařadit do přísně tajného programu pro zabijáky, kde po 15 letech může získat svobodu a tak to podepíše. V tom sem viděla, že by to mohlo být i něco na způsob Brutální Nikita - miluju jak filmy, tak seriál

Myslím si, že by to nemusel být špatný příběh, jen kdyby to bylo jinak pojato. Čekala sem nějaké pořádné souboje, že to bude napínavé a akční. Za mě to byla strašná nuda.

Ještě že byla knížka tenoučká a dala sem jí za dva dny. Nerada nedočítám knížky, toto by měla být série, ale já si další díly odpustím.

Prokrastinuji
01.05.2023 5 z 5

Někdo vytvoří algoritmus, kterej z nasbíraných dat (emaily, chaty, navštěvované weby, vyhledávání slova) rozhoduje, jestli budeš vrah popř i sériový vrah/psychopat/ takže tyhle lidi, co mají na to zabít víc i jak jednoho člověka jsou pak klasifikováni jako Ačka (kdo podle algoritmu nepředstavuje hrozbu je naopak Dčko). Hlavní hrdinka Signal je nezletilá, ale najdou ji s tělem její bývalé kamarádky Rose, která byla brutálně zavražděná, a Signal i když tvrdí, že je nevinná a nic si nepamatuje dostane označení Áčko, všechny důkazy ukazují na ní, zavřou ji, a senát zamítne jakékoliv odvolání Áček, protože se ustanoví, že tihle lidé by za žádnou cenu neměli být znovu zařazeni do společnosti. A pak se objeví tajemnej Dave, a řekne ji, že její jediná šance, jak se dostat z vězení je upsat se projektu, který rozjíždějí, Signal nemá čas váhat, a tak podepíše aniž by věděla o co go

Celý příběh mi od začátku dával vibes Sebevražedného oddílu

Oni vlastně sbírají mladé delikventy, aby z nich vychovali dokonalé vrahy, které bude hodně těžké chytit. Jen je problém, že Signal tvrdí, že je nevinná, a my čtenáři ji vlastně věříme, ale mně po celou dobu čtení vrtal v hlavě malý červíček co když. Každopádně první úkol v táboře je zbavit se těla tak, aby ho vedení nenašlo, a s ní to málem sekne

Samozřejmě tam o ní projeví zájem Erik - týpek, co tam má největší vražedný scóre a je do něj udělaná Jada, která Signal vyhrožuje, že jestli se na něj jen koukne, podřízne ji A ještě musím zmínit Javiera, který o Signal taky projeví zájem skrze to, že ji ze začátku pomáhá plnit úkoly.

Jo a první věta tý knihy?? Vězení se hodně podobá střední škole. TOP!

V příběhu nejde jen o výcvik, ale Signal se odhodlá mimo jiné zjistit, co se stalo tu noc, kdy byla Rose zavražděná (a v tomhle směru najde v táboře nečekaného spojence), a pak se na scéně objevuje také tajemná psí maska - narušitel tábora, který se při svém úvodu na scénu hned pokusí zabít Nobody a Signal.

Mimochodem Nobody, a vlastně všechny postavy mi přišly dost zajímavé.

Jediné co, tak korektura je trochu slabá - hlavně ze začátku jsem tam našla pár překlepů, a pak nevím, protože mě to dost chytlo, tak to bylo buď lepší, a nebo jsem to tolik nevnímala

Ronnie68
01.05.2023 4 z 5

Kniha se mi četla dobře a byla celkem útlá a příběh mě i bavil ...

kate9326
18.04.2023 5 z 5

Super dystopická fantasy :-)
Jde o první díl, postavy působí věrohodně, hlavní hrdinka je sympatická .
Typické klišé jako love triangle nevadí, děj je zajímavý sám o sobě.
Moc hezká obálka.

Red-haired
05.04.2023 5 z 5

Ach, tak tohle byla knížka přesně podle mého gusta! Autorka nás hodí rovnou doprostřed děje a my se s hlavní hrdinkou dostáváme do tábora, kde se akce od začátku do konce už nezastaví. Příběh je svižný, čtivý, a přesto se setkáváme hned s několika zajímavými postavami, o kterých chceme zjistit víc.

Tohle je ten typ knížky, kterou si užijí jak mladší, tak starší čtenářky. Pro mě to byl tak trošku návrat do těch oldschoolových dystopických sérií jako jsou Hunger games, Nevítaní, Delirium a mnoho dalších, které se mi vryly do srdce. Nechyběl tady milostný trojúhelník, pořádná dávka násilí a akce, napětí a lehká detektivní zápletka, ve které na konci ty kostičky tak pěkně zapadly do sebe, že tomu nemám co vytknout. Během čtení jsem pochybovala jak o hlavní hrdince, tak o dalších postavách z party zavržených, a přesto se mi líbilo jejich sbližování, nová přátelství a empatie, kterou vůči sobě objevovali.

Pokud stejně jako já milujete starší YA klasiky bez zbytečných okecávaček se spoustou akce, pak věřím, že si knihu taky nesmírně užijete.

Já jsem nadšená, hodnotím 5*/5* a těším se na další díl!

zuzak82
20.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Sedmnáctiletá Signal byla odsouzená za vraždu své nejlepší kamarádky. Ona si však z osudné noci nic nepamatuje. Navíc ji vyšlo nejvyšší skóre A v testu zločinců, což pro nic znamená nulovou šanci na odvolání nebo propuštění. Když ji ve vězení navrhnou, že ji zařadí do přísně tajného programu pro zabijáky, kde po 15 letech může získat svobodu, podepíše.
Dostává se tak do malého tábora, kde se spolu s dalšími 7 mladými lidmi do 18 let má vycvičit v zabijáky, kteří budou pracovat tajně pro vládu. Všichni ostatní jsou odsouzení vrazi jako ona, jenže oni jsou jednoznačně vinní. Ale jsou všichni takové nenapravitelné monstra, jak je označil test a společnost? Podaří se Signal najít spojence mezi ostatními, utéct a odhalit pravdu?

První díl YA série, kde nápad není nijak originální. Někdy působí kniha jako čtení pro 12-leté holky (milostný trojúhelník nesmí chybět), jindy však nečekaně přitlačí na pilu. Postavy jsou až moc milé a sympatické, než by se na skupinu mladých vrahů slušelo. Podobné knížky měli žně před několika lety.
Na druhou stranu se to četlo dobře. A na konci mě zajímalo, kudy se příběh vydá dál, takže dávám 60 %.

Štítky knihy

thrillery pro dospívající mládež (young adult) dívčí romány

Autorovy knížky

Lily Sparks
americká
2023  77%Tábor zavržených

Kniha Tábor zavržených je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce51x
Chystám se číst45x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x