Hluboké rány přehled

Hluboké rány https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214149/mid_hluboke-rany-214149.jpg 4 121 121

Dvaadevadesátiletý muž, který přežil holocaust, je nalezen mrtvý ve svém domě v Taunusu. Byl zastřelený ranou do týla. Lékař objeví při pitvě zvláštní věc–zbytky vytetované krevní skupiny na paži mrtvého, poznávací znamení příslušníků SS. Pak dojde k dvěma dalším vraždám, které se podobají popravám.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hluboké rány. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

RADIN
13.05.2023 4 z 5

Pekné to bolo.

MarianP
20.03.2023 3 z 5

Pomerne ťažkopádna kniha, nečíta sa príliš rýchlo, pretože dosť absentujú dialógy a je plná mien, udalostí a miest. Samotný nápad o nacistoch, vraždách a pomste je fajn, ale dej je príliš prekombinovaný a na môj vkus zložitý. Autorka má lepšie, hlavne tie novšie knihy. Ale pre niekoho kto má rád danú tému sa bude páčiť.


85098211
01.08.2022 4 z 5

Kniha, kterou jsem poslouchala jako audio v jazyce originálu, mne okamžitě vtáhla do děje. Byla to moje třetí od této autorky a podle mého názoru o něco slabší než ty předchozí. Zápletku, která má svoje kořeny až v dávné minulosti druhé světové války, vymyslela autorka na jedničku , ale vyznat se v jednotlivých postavách a vedlejších liniích bylo místy fakt dost náročné ;-). Vrchní inspektor Oliver von Bodenstein a jeho kolegyně Pia Kirchhoffová musí tentokrát vyřešit vraždu, která spíš připomíná popravu. 92-letý muž, který přežil holocaust, byl totiž střelen do hlavy. Při pitvě mrtvoly jsou však na jeho těle objeveny pozůstatky tetování SS. A když jsou krátce poté spáchány další dvě vraždy podle podobného vzoru, musí se vyšetřovatelé soustředit nejen na řešení jednotlivých případů, ale především na souvislosti mezi nimi...
Pokud jde o vyřešení případu, tak na závěr dojde hned k několika nečekaným zvratům a pachatelem je nakonec někdo úplně jiný, než jsem očekávala ;-). Ve finále tedy hodnotím poctivými čtyřmi hvězdičkami, na autorku určitě nezanevřu a časem se ráda zase s nějakou její knihou potkám ;-).

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. - 10. 11.)

03.11.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hluboké rány v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených145x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených7x
v Knihotéce133x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x