Pozvánka přehled

Pozvánka https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345348/bmid_pozvanka-4Vn-345348.jpg 4 70 70

Kepler62 série

1. díl >

První část napínavé šestidílné finsko-norské série vesmírného dobrodružství z budoucnosti. Všichni o ní mluví. Každý by ji chtěl. Tajemnou hru, kterou se ještě nikomu nepodařilo dohrát do konce. Kepler62. Jenže se k ní skoro nedá dostat a pro Ariho je stejně moc drahá. Když Ari zjistí, že jeho mladší bráška Joni právě dostal tuto hru od neznámé ženy na ulici, zdá se mu to podezřelé. Zvědavost však zvítězí nad opatrností. Podaří se klukům hru dohrát? Nikdo neví, co čeká ty, kdo překonají poslední level. Mezi hráči kolují nejrůznější zvěsti. Vypadá to, že Kepler62 není jen hra, ale spíš pozvánka. Jenže kam? A kdo ji posílá? Mezi dětmi ve Finsku i Norsku je série Kepler62 v současnosti velkým hitem. Moderní jazyk, akční děj, atraktivní témata a neuvěřitelně působivé ilustrace představují kombinaci, které se jen těžko odolává. Tahle hra ti změní život!... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Kutsu , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pozvánka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Varjohukka
17.11.2023 4 z 5

Tohle bylo milé překvapení. Četly jsme s dcerou a obě nás děj udržoval v napětí. Velmi slibný začátek série.

jitka_dankova
08.09.2023 5 z 5

Překvapivá a lehce strašidelná sci-fi série pro děti s pěknými ilustracemi. V celé sérii se střídají pohledy chlapce (Ari) a dívky (Marie) a jejich příběhy se různě protínají a prolínají. V tomto kratičkém minidíle se čtenáři seznámí zrovna s Arim a jeho životem. Dobře se mi na knihu lákal syn - téma počítačové hry, krátkého textu a spousty obrázků - to na dítě, které číst nechce, celkem platí.
Syn sérii začal číst v devíti letech (kniha je doporučována od 9 let) a obávám se, že to bylo ještě brzy, měla jsem raději aspoň rok počkat. Některým věcem a konceptům ještě nerozuměl (konspirační teorie, problémy s vládou, cestování vesmírem a časem a souvislosti) a některé slovní obraty a slova (v celé sérii) pro něj byla ještě obtížná. Nicméně jako první seznámení se sci-fi tématy, vesmírem, spiknutím, mimozemšťany atd. to byla celkově skvělá volba. Jen prosím pozor u citlivějších dětí. V sérii umírají děti i mimozemšťané, dost se tam řeší zbraně, ničení, ale nebezpečné viry i ovlivnění mozku rodičů apod. Děj se odehrává v budoucnosti a s planetou Zemí to vypadá dost bledě a působí to docela depresivně a úzkostně. Ne každé dítě se nad to povznese, pro citlivější děti to může být skličující čtení.
Série je vhodná i pro děvčata, protože část děje je vyprávěna z pohledu (no, zvláštní) dívky a dojde trochu i na romantiku. Téma počítačové hry je víceméně jen tady v tom prvním díle, dále je série zaměřená už spíš na ty lety do vesmíru. Pro rodiče, kteří chtějí představit dětem žánr sci-fi, je to parádní volba.


Atlantis
01.03.2023 5 z 5

Kde se tahle série schovávala? Proč o ní nemluví víc lidí? Kepler62 je skvělý. Pro mladší čtenáře naprostá libůstka. Parádní příběh, který se nebojí být tak akorát temný, zajímavé kulisy, spousta tajemství. A ty ilustrace! Jednotlivé obrázky fenomenálně dokreslují celou atmosféru a jsou určitě jedním z hlavních rozpoznávacích znaků téhle série. Malá výtka - příběh občas podivně "škytne" a poskočí dopředu. Vy pak máte pocit, že jste něco vynechali.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (12.3. - 25.3.)

07.03.2018


Jakých 15 novinek nabídne první letošní Velký knižní čtvrtek?

01.02.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pozvánka v seznamech

v Přečtených93x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených11x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

pro děti sci-fi pro děti

Autoři knihy

Bjørn Sortland
norská, 1968
Timo Parvela
finská, 1964