Odpočítávání

Odpočítávání https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344054/bmid_odpocitavani-uMq-344054.jpg 4 48 15

Kepler62 série

< 2. díl >

Druhý díl vesmírného dobrodružství Kepler62. Marie je čtrnáctiletá dcera bohatého výrobce zbraní. S pomocí několika nerdů prošla závěrečnou úrovní počítačové hry, o které se všude mluví, a byla převezena na tajnou základnu do Oblasti 51 v Nevadě, kde má se skupinou ostatních dětí absolvovat speciální výcvik pro kosmickou expedici do vzdáleného planetárního systému Kepler62. Na základně potkává Ariho, Joniho a agentku Olivii, která skupinu vede. Proč ale chce někdo do vesmíru vyslat skupinu dětí? A jaká tajemství se ukrývají v hlubinách nekonečných chodeb pod Nevadskou pouští?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Nedtelling , 2015


více info...

Přidat komentář

Varjohukka
17.11.2023 4 z 5

Příjemné pokračování dobře rozjeté sci-fi série pro děti.

jitka_dankova
08.09.2023 5 z 5

Druhý díl překvapivé a lehce strašidelné sci-fi série pro děti. Představuje nám druhou hrdinku série, která bude spolu s klukem z prvního dílu střídavě příběh vyprávět. Se synem (četl sérii v devíti letech) jsme nečekali, že najednou budeme číst příběh z pohledu dívky, na nějakou dobu zapomeneme na hrdiny prvního dílu a v knize bude více textu a méně obrázků a téma knihy se bude točit především kolem zbraní a peněz a namyšlené hrdinky. Nicméně Mariina zvědavost nás dostala dál a nakonec si syn na hlavní hrdinku zvyknul a nedělalo mu problém se do série začíst. Spoustu věcí jsem ale musela dovysvětlit (třeba Oblast 51 a související konspirace kolem ní apod., zbrojařský průmysl apod.). Rozhodně jde o překvapivou knihu pro děti a zaslouží si plné hodnocení. Jen bych ji nechala syna číst spíš třeba až v deseti letech.


Atlantis
28.08.2023 4 z 5

Ty ilustrace jsou prostě fenomenální. Tak skvěle dokreslenou atmosféru jsem už dlouho neviděl. A když už mluvíme o atmosféře, tak ta je ve druhém díle bohužel o řád slabší. Hlavní postavě jde vše až příliš jednoduše, oproti klukům z prvního dílu. Ale i tak jsem se bavil a prakticky hned sáhl po trojce.

Karola050716
20.07.2023 3 z 5

Trochu zklamání, že je druhý díl úplně o někom jiném, než o hrdinech první části. Příběh je pořád dobrý a napínavý, ilustrace prostě nádherné, jen jsem čekala trochu jiný příběh a posun někam jinam.

Madla81
30.05.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechem a musím říct, že mě to hodně bavilo i jako dospělou. bože, kde byly takové superpříběhy, když jsem byla já malá?

zandu
29.09.2021 4 z 5

Druhý díl malinko slabší, ale opět velmi čtivý. Kdyby to šlo, dám 4 a půl hvězdiček. A jdu na třetí :-)

Knihomura
10.04.2021 4 z 5

První díl trošinku lepší, ale stále nadstandart.

renisla
27.10.2020 4 z 5

pokračování dobrodružství dítek - pro hráče jak dělaná

Wasdy
02.09.2020 5 z 5

První díl se mi asi líbil víc, ale tady se mi víc líbí ta Marie. Neříkám že Jony a Ari jsou špatní, ale já jsem holka, a proto se snadněji dokážu vžít do role hlavní postavy když to je žena, nebo holka. Knihu opravdu moc doporučuji. : D

Adrim
17.08.2020 4 z 5

Zajímavé pokračování vyprávěné jinou postavou se podle mne zpočátku táhne, ale asi v polovině je kniha poutavá.

carbici
31.01.2020 5 z 5

Takova jedhubka, ale vyzivna a chutna a bajecna. Nedokazu urcit pro jak stare deti jsou tyto knizky urceny, ale ja si je uzivam a uz se tesim na dalsi dil.

broskev28
30.01.2020 4 z 5

Příběh Marie mi připadal zajímavý, bylo ho tak nějak víc než v první knize a byl rozhodně netypický. Předpokládám, že děti jako ona sice existují, ale na státní škole v bývalém východním bloku se s nimi asi běžně nepotkávám. Souhlasím i s komentářem Mirka.K, ale to se zase dostáváme k tomu, pro koho je kniha určena . . .
Každopádně pro mě druhý díl lepší než začátek a jsem zvědavá na třetí!

Svica
29.07.2019 4 z 5

Napínavé, čtivé, dobrodružné. Pro menší děti i dospělé. Jednoduché čtení.

bibi.r
29.12.2018 3 z 5

Díl je oproti prvnímu malinko slabší. Nová hrdinka "Marie" mi bohužel nepřišla tak zajímavá, jako hrdinové v předchozím díle.
Přesto se těším na pokračování.

Mirka.K
10.06.2018 3 z 5

Oproti prvnímu dílu jsem měla pocit, že se skutečně něco dělo a ne že autor jen doplnil pár slov k ilustracím. Což je asi to jediné, co mohu na knížce pochválit. Druhý díl se soustředí na představení nové hlavní hrdinky, která nemá žádné přátele. Ani se nedivím, není to zrovna Miss sympatie, se kterou byste se ztotožnili nebo s ní alespoň soucítili.
Nesedl mi ani autorův styl vyprávění. Zřejmě se snažil navodit pocit, že se neustále něco děje, aby neztratil pozornost dětského čtenáře. To bohužel vedlo k používání cool slov jako nerd, neurotuning atd., ale zároveň omezil požívání přídavných jmen, která by pomohla vytvořit si vztah ke světu a postavám. U knihy pro děti to zamrzí, protože tu sice jsou ilustrace, které všechno zobrazují, ale k čemu to je, když se dětem neposkytnou prostředky jak to, co vidí, vyjádřit.
Kniha je naštěstí krátká se spoustou ilustrací, takže se dá přečíst za jedno odpoledne. Zatím mě ještě pořád jakžtakž zajímá, jak bude příběh pokračovat, takže si půjčím z knihovny i další díl, pokud bude. Pokud ne, nevadí.

Autoři knihy

Timo Parvela
finská, 1964
Bjørn Sortland
norská, 1968

Kniha Odpočítávání je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce8x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x