Cesta přehled

Cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381414/bmid_cesta-U4s-381414.jpg 4 42 42

Kepler62 série

< 3. díl >

Třetí díl vesmírného dobrodružství Kepler62. Raketoplán startuje do vesmíru. Na jeho palubě je hrstka vyvolených dětí z celého světa, které byly vybrány k účasti na nebezpečné expedici do planetární soustavy Kepler62. Jejich první zastávkou je kosmická stanice na oběžné dráze Země. Třináctiletý Ari se stará o mladšího bratra Joniho a pátrá po ztracené kamarádce Marii. Roste v něm totiž podezření, že dospělí účastníkům výpravy něco zásadního tají. Na pochyby ale není čas. Tři mezihvězdné kosmické lodě čekají poblíž stanice a dobrodružná cesta vesmírem do neznáma může začít.... celý text

Dobrodružné Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Kepler62 - Kirja 3: Matka , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Varjohukka
17.11.2023 4 z 5

Opět napínavé pokračování skvěle rozjeté série.

jitka_dankova
08.09.2023 5 z 5

Třetí díl čtivé a překvapivé sci-fi pro děti. Syn už si zvykl na obě hlavní postavy a začal je lépe poznávat, chápat, celkově se v tomto díle už mnohem více ponořil do příběhu. Některé souvislosti cestování na dalekou planetu jsem musela dovysvětlovat, asi bylo 9 let ještě brzy, dala bych knihu synovi na čtení spíš třeba v deseti či jedenácti letech. Náramně ho ale děj a téma knihy baví a to předtím nikdy nebyl žádný fanda do vesmíru a příběhů z budoucnosti apod. Doporučuji, série je plná zajímavých zvratů a témat, která v knihách pro děti obvykle moc nejsou (konspirace, mimozemšťané, zbraně, čtení myšlenek atd..)


Atlantis
30.08.2023 3 z 5

3,5* Ne, prosím ne. Z Keplera se nám pomalu ale jistě stává brutálně tuctová sci-fi záležitost. Pořád zbožňuju ilustrace, které neskutečně dotváří celou knihu, ale jinak jsme dostali jen stokrát viděné jinde. A lépe.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta v seznamech

v Přečtených56x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených7x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech3x

Autoři knihy

Bjørn Sortland
norská, 1968
Timo Parvela
finská, 1964