Totožnost je príma kšeft přehled

Totožnost je príma kšeft https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98912/totoznost-je-prima-kseft-98912.jpg 5 17 17

Jane Whitefield série

< 4. díl >

Další setkání s odvážnou a vynalézavou Jane Whitefieldovou. Jako „průvodce“ pomáhá zmizet lidem, jimž hrozí nebezpečí. Tentokrát ale narazí na skupinu, která využívá jejího jména, pověsti i metody a místo zachraňování lidské bytosti ničí… Nepřetržitý spád a napětí, z něhož mrazí v zádech, provází čtenáře až do poslední stránky. Sedmý svazek edice Dobrý konec. (www.pitaval.cz)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Doplněk
Originální název:

The Face-Changers , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Totožnost je príma kšeft. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Luigi1
23.10.2023 4 z 5

Jane je hrdinka která vznesla do těchto dílů oživení

hanzmb
14.10.2022 4 z 5

Jane je velká sympaťačka, takže se k ní rád vracím. Bohužel to, čím mě tahle série fascinovala - nádherná krajina a indiánské prostředí - se postupně zcela vytratilo. Takže ten zbytek se už od podobných sérií moc neliší. Navíc v tomto případě se ne moc dobře zvládlo finále před přestřelkou a honičce po střechách.


kap66
13.12.2020 5 z 5

Čtvrtý indiánskodetektivní příběh: stejné napětí, stejná Jane s instinkty a fintami k záchraně hledaných, výborný začátek jako vždy a konec odpovídající názvu edice. (A stejná překladatelka, které občas ujede pravopis či vypadnou písmena i v příjmení hlavní postavy, a stejně odfláknuté korektury – tím si ale radost kazit nenechám.)
Opět mě to bavilo – a jiný účel to nemá. To, jak vážený lékař, nyní zločinec na útěku, lpí na falešném obrazu své situace a Jane je nucena mu iluze rozbít, jak se životní jistoty vyjádřené slovy „mám tam své přátele“ a „jsem lékař“ mohou stát nicotnými a dokonce život ohrožujícími, vyvolává až úzkost – a je to ta nejlepší část. „Nemůžete utéci od ošklivé minulosti a ponechat si zbytek – úctu a vděčnost, které jste si vysloužil, přátele a rodinu, kterou milujete, postavení, jemuž jste se těšil.“ Ráda mám i to, jak rovnocenné soupeře autor pro Jane vybírá, nejen ze strany zloduchů, ale tentokrát i dobroduchů :-).
Jen mi prozraďte: koho napadlo nazvat tento díl tak lacině a přiblble? Jestli tenhle trend (bohužel už běžný u filmů) došplhá i k vyšší literatuře a třeba román „Na západní frontě klid“ bude vydán pod názvem „Koho picne frantík?“, picněte i mě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Totožnost je príma kšeft v seznamech

v Přečtených21x
v Doporučených2x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x