Suvenýr přehled

Suvenýr
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350976/bmid_suvenyr-M9P-350976.jpg 5 531 531

V depozitáři bostonského Crispinova muzea leží dokonale uchovaná mumie, Madam X. Podle všech známek jde o staroegyptský artefakt, soudní lékařka Maura Islesová však odhalí, že tělo je ve skutečnosti oběť vraždy z nedávné doby. Pak je v muzeu objevena další skrýš s pozůstatky zabité ženy a nato archeoložka Josephine Pulcillová najde v kufru svého auta mumifikovanou mrtvolu třetí oběti. Jde o zrůdný dárek, nebo spíš o temnou výhrůžku? Pak Josephine zmizí... Po městě se zjevně pohybuje šílený a okázale provokující vrah a Mauře s Jane Rizzoliovou z bostonského oddělení vražd zbývá zoufale málo času, chtějí-li tohoto „archeologického zabijáka“ dopadnout dřív, než do své sbírky přidá nový hrůzný exponát.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Keepsake , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Suvenýr. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (108)

matogeminimato
22.11.2023 3 z 5

Senzačný nález egyptskej múmie v zaprášenom suteréne starého múzea naberá nečakané obrátky keď súdna lekárka Maura Isleová pri pitve zistí, že mumifikovaná relikvia nie je nič iné, ako,, novoveká" obeť vraždy.
Obetí vraždy, zabalzamovaných do podoby múmie pribúda a všetky cesty vedú k pôvabnej archeologičke a jej temnej minulosti.
Piata kniha od tejto spisovateľky prečítaná tento rok je podľa mňa najslabšia, ale stále sa v nej objavuje veľa záhad a tentokrát je zameraná na,, Starý Egypt" a archeológiu což je zaujímavá téma.

Satyrka
10.10.2023 5 z 5

Další skvělý díl téhle série. Už ani nemůžu říct, který se mi líbil nejvíc, od dílu Dvojče mě baví každý - je to jízda od začátku do konce.
Téma opět skvělé, sice jsem nikdy netoužila navštívit Egypt, ale vždycky mě v dějepisu na škole nejvíc bavily starověké země. A potom i v počítačových hrách. Takže jsem téma uvítala s radostí. Opět jsem se i něco dozvěděla, což je super.
Tuhle sérii a tento díl určitě doporučuji.
Spoiler:
Sestru/spolupachatelku jsem začala velmi podezírat, když přišla pro Robinsona, že už potřebují odjet. Asi na to začínám mít čuch:D


MiraRunaway
26.07.2023 4 z 5

Vynikající práce od mé oblíbené Tess. Série s Maurou a Jane si drží laťku vysoko i v této knize. Napínavý příběh a dozvěděla jsem se i něco zajímavého z egyptologie a historie pohřbívání starých kmenů. To se mi na knihách autorky vždy líbí - to co maji oproti dalším detektivkam navíc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Suvenýr v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených750x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených47x
v Knihotéce318x
v Chystám se číst129x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány Boston muzea

Autorovy další knížky

Tess Gerritsen
americká, 1953
2011  92%Závěje
2006  89%Hříšnice
2005  90%Učedník
2007  91%Neznámá
2009  89%Zahrada kostí