Mlčící dívka přehled

Mlčící dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142346/mlcici-divka-142346.jpg 4 452 452

V jedné z temných bostonských postranních uliček se objeví uřezaná ženská ruka. Na střeše prázdného domu se najde tělo, co k oné ruce patří. Tělo rusovlásky v černém a s proříznutým hrdlem. Na oblečení jí ulpěly dva stříbrné chlupy, jediné vodítko pro detektiva Jane Rizzoliovou a soudní lékařku Mauru Islesovou. Tentokrát nečelí běžnému zločinu, ale ozvěnám staré čínské legendy. A také vrahovi s rychlým mstícím ostřím dávného meče.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Silent Girl , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlčící dívka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (95)

MiraRunaway
07.05.2024 4 z 5

Po letech čteno podruhé a přidala jsem hvězdičku (ze 3 na 4). Ona je to totiž asi nejzamotanější a nejsložitější kniha série. Ve chvíli, kdy jsem si udělala pár poznámek na papír, tak jsem jen žasla (opět) nad genialitou autorky. Několik linek se spojilo a vše se srovnalo. Chtěla bych film na námět této knihy !!! S efekty a opičím králem...to by byla paráda!

Satyrka
22.10.2023 5 z 5

Tato série je velmi skvěle napsaná, zamotané případy, zajímavé osudy a životy různých postav, a navíc se ještě hodně dozvíte.
Jsem nadšená, minule tu byl Egypt, teď zase Čína, a přestože mě prvních pár stran moc nenadchlo, asi i protože, jak už jsem psala, nečtu dopředu anotaci, tak po těch prvních pár stranách mě to opět vtáhlo.
Tentokrát tu máme více Frosta a Rizzoli než Maury, a já jsem si je, hlavně Frosta, i víc oblíbila. A další postavy taky naprosto skvělé - paní Fang, Bella a Tam! Skvělí! Opět trochu mystična, opět jsem si připadala jako tichý pozorovatel, fakt doporučuji!
Trochu poznámek v podobě spoilerů:
- V Tamovi jsem viděla něco víc už skoro hned na začátku, co se objevil. Přesto jsem si říkala, že jen hledám něco, co není. A pak mi to závěr potvrdil a já měla Tama ještě radši.
- Že je něco špatně s Markem mi začalo docházet, když Jane poprvé spatřila ročenky. Ale že v tom má prsty i Patrick mě fakt do konce nenapadlo! Takže fakt klobouček!
Víc nemám co, jedním slovem perfektní!
PS: Vím, že přechylování je jedno velké téma, ale absolutně se mi to nehodilo k asijským jménům. "Liová" je prostě hrůza :D


Arev122
13.06.2023 4 z 5

Napínavé čtení s tajemstvím čínských bojových umění a vraždami před mnoha lety v čínské čtvrti.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (26.11. - 2.12.)

26.11.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mlčící dívka v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených653x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených29x
v Knihotéce299x
v Chystám se číst143x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech3x