Čas lovcov přehled

Čas lovcov https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199352/bmid_cas-lovcov-199352.jpg 4 479 479

Teddy Clock prežil krvavý masaker už dva razy. V štrnástich rokoch zostal nažive ako jediný z pestúnskej rodiny, ktorá sa ho ujala. Chlapca postihnutého ťažkou traumou nemajú kam umiestniť – až kým sa do vyšetrovania prípadu viacnásobnej vraždy nezapojí bostonská detektívka Jane Rizzoliová. Rozhodnutá za každú cenu zachrániť chlapca pred hroziacim nebezpečenstvom zisťuje, že zdanlivá zhoda okolností je v skutočnosti súčasťou rafinovaného plánu neľútostného zabijaka. Najlepším útočiskom pre Teddyho Clocka je exkluzívna škola Evensong, kde je základom výučby umenie prežiť v nemilosrdnom svete. No Jane sa právom obáva, že žiakov v rozľahlom školskom areáli uprostred mainskej divočiny nesledujú len oči učiteľov, dôverne oboznámených so zločinom. Po bizarnom objave vúdú bábok na strome v lese si je Jane istá, že inštinkt ju ani tentoraz nesklamal. Keď sa oboznámi s príbehmi ďalších dvoch žiakov Willa Yablonského a Claire Wardovej, ktorých tragická minulosť šokujúco pripomína osud Teddyho, už nepochybuje, že predátor krúžiaci v okolí sa neuspokojí len s jednou obeťou. Spolu so súdnou lekárkou Maurou Islesovou je odhodlaná zachrániť ďalšie životy. Ak sa jej to má podariť, musí najprv odhaliť hlavný motív vraha posadnutého navonok nezmyselným zabíjaním.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Rizzoli & Isles: Last to Die , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas lovcov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (102)

kob
20.02.2024 5 z 5

Napínavý příběh s překvapivým rozuzlením, i když mi to finále na chvíli připadalo hodně nepřehledné.

matogeminimato
22.11.2023 4 z 5

Čo majú spoločné tri deti, ktorým pred dvomi rokmi vyvraždili rodinu a aby tragédie nebolo dosť, tak neskôr aj,, pestúnov" a oni sa zázračne zachránia? Aby náhod nebolo málo, tak sa stretnú v exkluzívnej škole Evensong, v ktorej je základom výučby prežiť v nemilosrdnom svete.
Známa dvojica kriminalistka Jane Rizzoliová a súdna lekárka Maura Isleová sú rozhodnuté ich ochrániť a zároveň prísť záhade na,, kloub".
Šiesta prečítaná kniha tejto spisovateľky. Odporúčam tým, ktorý majú radi riadne zamotané príbehy.


Satyrka
31.10.2023 5 z 5

Další skvělý, zamotaný, tajuplný díl. Na této sérii mě baví, jak vás pohltí hned na začátku, až do konce. Pokaždé nějaký zajímavý případ, kde se vždy něco dozvíme.
Jestliže měl někdo problém v dílu Závěje, že je trochu "young adult", tak tento díl je ještě víc s prvky "young adult", ale mě to třeba baví.
Celé rozuzlení mě velmi překvapilo, přestože nikomu nikdy v krimi nevěřím, tohle jsem nečekala. I když upřímně jedna věc mi vrtala hlavou už od začátku - což může být !spoiler! (a za tím další spoiler)- že se záhadný anděl, co zachraňuje děti, objevil vždy bezprostředně po zavraždění jejich náhradní rodiny. Jak by to mohl vědět, že se něco chystá, kdyby to třeba sám nezpůsobil?
Crowe mi lezl na nervy, opravdu tu vždycky musí být nějaký takový vůdčí detektiv?
A opět tu máme pravdu, že peníze hýbou světem.
Sérii rozhodně doporučuji, kudy chodím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čas lovcov v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených667x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených28x
v Knihotéce309x
v Chystám se číst152x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

krimi

Autorovy další knížky

Tess Gerritsen
americká, 1953
2011  92%Závěje
2006  89%Hříšnice
2005  90%Učedník
2007  91%Neznámá
2009  89%Zahrada kostí