Jak svět přichází o doktory přehled

Jak svět přichází o doktory https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518376/bmid_jak-svet-prichazi-o-doktory-whz-518376.jpg 4 16 16

První kniha Adama Kaye Bude to bolet, doktore?, jeho tajný deník z dob, kdy býval mladým lékařem, se stala knižním fenoménem. Přečetly ji miliony lidí po celém světě, byla přeložena do 37 jazyků a na její motivy vznikla i úspěšná minisérie pro televizi BBC. Jenže to nebyl Adamův celý příběh. Teď se Adam Kay vrací – a postará se o to, aby vás pokračování jeho životního příběhu nejen pobavilo, ale i dojalo. Ve své doposud nejupřímnější knize vzpomíná na to, co se stane, když doktor pověsí svůj plášť na hřebík, ale medicína ho nechce nechat jít. Vypráví o neobyčejném lékařském vzdělávání i o tom, jaké je otevírat staré rány a prohlížet si jizvy, jež po nich zbyly. Vypráví o nemocničním příjmu i přijímání sebe sama. O tom, jak to dopadá, když svůj život rozbijete na kusy a zase ho sešijete. I o tom, jaké to je být lékařem i pacientem. Legrační i dojemná, šokující i skromná, kniha Jak svět přichází o doktory je úžasný portrét života v medicíně i mimo ni od jednoho z nejlepších současných britských vypravěčů.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Jota
Originální název:

Undoctored: The Story of a Medic Who Ran Out of Patients , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak svět přichází o doktory. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Alma5
17.05.2024 4 z 5

Jsem ráda že jsem se odhodlala k přečtení této knihy, od čehož mne odrazovala velmi nevzhledná obálka, bylo to vtipné (často poněkud morbidně).

katynka78
16.02.2024 4 z 5

Jsem zaujatá, protože tohoto autora jsem si zamilovala od první knížky a ač uznávám, že některé jsou slabší, tak celkově je to výborný autor. Britský humor je mi blízký, tudíž jeho vyjadřování mě velmi baví. A i když se to zdá občas za hranou, nevadí mi to a povznesu se nad tím a směju se.
Troufám si tvrdit, že tato kniha se velice dobře blíží kvalitě prvotiny, kterou napsal.
Je to takový mezník mezi jeho novým životem a tím, na který jsme v Bude to bolet, doktore? zvyklí. Je tu krásně vidět, jak se musel rozhodovat, s čím vyrovnat a co zvládnout, když opustil dráhu doktora.
Co mi však přišlo zatraceně líto byl fakt, že i muž a potažmo gay musí bojovat s některými smutky, které bych spíše přisuzovala nám ženám. Vůbec jsem neměla páru o tom, jak to může muž vnímat a jaké pohnutky jej k tomu vedou.
Adam Kay v této knize opět ukazuje, že ani muži to nemají snadné, Odkrývá bolestivé zkušenosti, které by mne ani nenapadly a bylo mi z toho opravdu úzko.
Jsem ráda, že píše, jsem ráda, že to zvládl. Moc si ho vážím.


derrry
21.12.2023 3 z 5

Trochu ufňukané ve srovnání s Bude to bolet, doktore?, ale pořád dost zábavné.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)

24.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak svět přichází o doktory v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Adam Kay
britská, 1980
2018  82%Bude to bolet, doktore?
2020  68%Už zase sloužím o Vánocích
2021  93%Anatomie od Adama
2023  83%Jak svět přichází o doktory
2023  100%Báječná medicína podle Adama