Jak se (ne)stát Američanem přehled

Jak se (ne)stát Američanem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490126/bmid_jak-se-ne-stat-americanem-x4p-490126.jpg 4 4 4

Pravdivý příběh českého emigranta v době studené války. Mirkův neobyčejný příběh. Skutečný příběh Čechoslováka z dob, kdy lidstvo od zkázy dělilo jedno stisknutí červeného tlačítka. Kdy mezi námi stály ostnaté dráty a zdi. A kdy mladí lidé snili o svobodě a nové šanci na spokojený život. Nelehké časy přinášející stále nové a nové výzvy očima Mirka Katzla, který se navzdory všemu a všem rozhodl uchopit svůj život do vlastních rukou – stůj co stůj. Jenže na začátku neměl ani zdání, jakou cenu za to zaplatí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se (ne)stát Američanem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

ondrej.b
25.10.2022 4 z 5

Čtivé vzpomínky ze života emigranta, který si prošel hodně dobrodružnou cestou až do vysněné Ameriky. Krátké kapitoly se pěkně čtou a rychle to ubíhá.

tittanie
19.04.2022

Mám ráda příběhy z tohoto období. Tato kniha byla docela zajímavě pojatá. První popisovala útěk, pak život v Rakousku a pak v USA. Líbilo se mi, že autor pokračoval i v ději po pádu komunismu, i když jenom pár kapitolami.
Nedávno jsem byla v Praze na výletě a moc se mi líbilo, že autor bydlel v Karlíně, kde jsem byla na prohlídce Invalidovny, takže jsem si mohla při čtení vrátit na výlet.


Související novinky (1)

Poslední Mona Lisa a další knižní novinky (12. týden)

21.03.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak se (ne)stát Američanem v seznamech

v Přečtených5x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2022  80%Jak se (ne)stát Američanem