Jak se (ne)stát Američanem

Jak se (ne)stát Američanem
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490126/bmid_jak-se-ne-stat-americanem-x4p-490126.jpg 4 4 4

Pravdivý příběh českého emigranta v době studené války. Mirkův neobyčejný příběh. Skutečný příběh Čechoslováka z dob, kdy lidstvo od zkázy dělilo jedno stisknutí červeného tlačítka. Kdy mezi námi stály ostnaté dráty a zdi. A kdy mladí lidé snili o svobodě a nové šanci na spokojený život. Nelehké časy přinášející stále nové a nové výzvy očima Mirka Katzla, který se navzdory všemu a všem rozhodl uchopit svůj život do vlastních rukou – stůj co stůj. Jenže na začátku neměl ani zdání, jakou cenu za to zaplatí.... celý text

Přidat komentář

ondrej.b
25.10.2022 4 z 5

Čtivé vzpomínky ze života emigranta, který si prošel hodně dobrodružnou cestou až do vysněné Ameriky. Krátké kapitoly se pěkně čtou a rychle to ubíhá.

tittanie
19.04.2022

Mám ráda příběhy z tohoto období. Tato kniha byla docela zajímavě pojatá. První popisovala útěk, pak život v Rakousku a pak v USA. Líbilo se mi, že autor pokračoval i v ději po pádu komunismu, i když jenom pár kapitolami.
Nedávno jsem byla v Praze na výletě a moc se mi líbilo, že autor bydlel v Karlíně, kde jsem byla na prohlídce Invalidovny, takže jsem si mohla při čtení vrátit na výlet.


Autorovy knížky

2022  80%Jak se (ne)stát Američanem