Hořící lilie přehled

Hořící lilie
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174923/bmid_horici-lilie-174923.jpg 4 38 38

Na pozadí skutečných událostí se blíže seznámíme se svéráznými hrdiny, kteří se pod vedením tajných agentů francouzského krále Ludvíka XIV. propůjčili k provedení největšího teroristického útoku, jaký kdy byl spáchán v Čechách. Město Praha onoho osudného 21. června roku 1689 málem zaniklo ve zhoubných plamenech... V dramaticky stupňovaném ději a monumentálních davových scénách apokalyptické zkázy rozehrává autor příběh, který ani po téměř čtyřech stoletích neztratil svoji naléhavou aktuálnost.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hořící lilie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

petrarka72
19.12.2022 5 z 5

Velký oheň v Praze 21. června 1689 a mnohé, co k němu vedlo, plus vhled do duší těch, kterým život nenabídl vůbec žádnou naději. Potomek kata Mydláře a jeho trable s láskou a se sebou samým, bezradná Aneta, pasák a Velký hejtman Vavřinec Procházka a jeho kumpáni, z nichž většina schází tím, čím zachází, žoldácký agent Sedmihradský, píšící páter Beckovský, Tříprstenový Francouz Reymont, spor Francie s Rakouskem, co vůbec není to hlavní... A plameny ve všech možných podobách. - Knížku jsem si sehnala kvůli informaci, že jde o zachycení prvního případu terorismu v Čechách, nečekala jsem nic zásadního - a nakonec si čtení velmi užila. Je to evidentně dobře ozdrojované, míra reality a fikce v uvěřitelném poměru a příběh koncentrovaně a zručně napsaný.

DuncanIdaho
11.02.2022 5 z 5

Dobře a poutavě napsaný příběh, který je založený na skutečné události. Kniha se dobře čte a nemá žádná hluchá místa. Rozhodně doporučuji k přečtení.


čef
29.09.2018 5 z 5

Pro mne překvapivě dobrý historicko-dobrodružný román. Cenný hlavně ověřenými detaily z konce 17. a začátku 18. století v Praze a popisy situace v Evropě tehdejší doby. Kromě vrcholné zprávy o děsivém požáru Prahy v roce 1789 je zde např. uvedena zajímavá souvislost s povstáním Chodů proti Lomikarovi nebo začátek války o španělské dědictví. Jak vidno, teror z rukou fanatických naivů vedených zručnými manipulátory hrozí v každé době a každá doba je nejistá a temná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hořící lilie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x