Hledá se hvězda přehled

Hledá se hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236055/bmid_hleda-se-hvezda-nFP-236055.jpg 4 42 42

Za sedmero horami a sedmero staletími leží království Zářivé hvězdy. Dlouhá léta tam vládl klid a mír, protože zemi chránil bájný meteorit, který kdysi spadl z nebe. Všichni zločinci se té zázračné noci rázem změnili v kamenná vejce. Zlo zmizelo. Avšak v den, kdy začíná náš příběh, v týž den, kdy na královský hrad přichází nový kašpárek, se náhle ukáže, že Zářivou hvězdu — onen bájný meteorit — někdo ukradl. V kamenných vejcích to pracuje, hrad s napětím očekává útok zlých sil. Existuje jediný způsob, jak zabránit katastrofě: vypátrat zloděje a Zářivou hvězdu na hrad vrátit. Tohoto převelikého úkolu se zhostí dvojice detektivů, které si zamilujete: potutelný kašpárek s jednou rolničkou a malá, trochu osamělá princezna. Podaří se jim království zachránit? Půvabný „románek o zločinu a lásce“ pobaví čtenáře všeho věku, nejvíce však děti od sedmi do dvanácti let. (zdroj: www.legie.info)... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hledá se hvězda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

pecinka21
20.02.2022 4 z 5

Pro mě zklamání nebo spíše jsem čekala více úplně jak fantasy pohádka mi to tedy nepřišlo ale rozuzlení příběhu bylo napínavé a i nečekané a ještě má kniha pěkné ilustrace

broskev28
01.06.2021

Dali jsme ji jako knižní dar velmi sečtělé jedenáctileté dívence (slupla jako maliny třeba Mrkev ho vcucla pod zem, Dům doktora Fišera, Prašinu a mnoho dalších knížek) a ta se při hodnocení téhle knížky tvářila velmi zdrženlivě. Proto jsem na Hvězdu byla zvědavá, mimo jiné i kvůli zdejším nadšeným komentářům.
Podobně jako Marlene, ani já nejsem nijak oslněna. Není to špatné, ale tak nějak jsem čekala jsem víc. Ve věku sedmi let bych to asi nedala a obecně si myslím, že předčítání této poměrně rozsáhlé knihy s minimem ilustrací (ty mě zaujaly, podobně jako stylizovaná první písmena kapitol, taková zajímavá obdoba starých rukopisů) je možná lepší variantou nežli individuální četba knihy.
Ale současně uznávám, že tady najdete spoustu zajímavých nápadů, jak neotřelým způsobem zpracovat klasický pohádkový příběh. Poslední věta anotace, konkrétně ta část v uvozovkách, mi připadá velmi trefná.
Mě osobně pobavil už konkurz neboli výběrové řízení na kašpárka, především jeho druhý účastník:

"Sál utichl a předstoupil druhý kašpárek. Uklonil se, začal trochu baletit a přitom zpíval žertovnou písničku:
"Znáte tchořka -
strašně smrdí!
Znáte tchořka -
smraďocha!"


Antibabiš
01.06.2021 5 z 5

Krásná kniha.Také moje první!Líbí se mi jak jsou různé momenty hezky načasované.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hledá se hvězda v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

pro děti od 7 let

Autorovy další knížky

Lenka Brodecká
česká, 1972
2015  87%Hledá se hvězda
2008  80%Pišťucha má problémy