Hledá se hvězda

Hledá se hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236055/bmid_hleda-se-hvezda-nFP-236055.jpg 4 42 15

Za sedmero horami a sedmero staletími leží království Zářivé hvězdy. Dlouhá léta tam vládl klid a mír, protože zemi chránil bájný meteorit, který kdysi spadl z nebe. Všichni zločinci se té zázračné noci rázem změnili v kamenná vejce. Zlo zmizelo. Avšak v den, kdy začíná náš příběh, v týž den, kdy na královský hrad přichází nový kašpárek, se náhle ukáže, že Zářivou hvězdu — onen bájný meteorit — někdo ukradl. V kamenných vejcích to pracuje, hrad s napětím očekává útok zlých sil. Existuje jediný způsob, jak zabránit katastrofě: vypátrat zloděje a Zářivou hvězdu na hrad vrátit. Tohoto převelikého úkolu se zhostí dvojice detektivů, které si zamilujete: potutelný kašpárek s jednou rolničkou a malá, trochu osamělá princezna. Podaří se jim království zachránit? Půvabný „románek o zločinu a lásce“ pobaví čtenáře všeho věku, nejvíce však děti od sedmi do dvanácti let. (zdroj: www.legie.info)... celý text

pecinka21
pecinka21
20.02.2022 4 z 5

Pro mě zklamání nebo spíše jsem čekala více úplně jak fantasy pohádka mi to tedy nepřišlo ale rozuzlení příběhu bylo napínavé a i nečekané a ještě má kniha pěkné ilustrace

broskev28
broskev28
01.06.2021

Dali jsme ji jako knižní dar velmi sečtělé jedenáctileté dívence (slupla jako maliny třeba Mrkev ho vcucla pod zem, Dům doktora Fišera, Prašinu a mnoho dalších knížek) a ta se při hodnocení téhle knížky tvářila velmi zdrženlivě. Proto jsem na Hvězdu byla zvědavá, mimo jiné i kvůli zdejším nadšeným komentářům.
Podobně jako Marlene, ani já nejsem nijak oslněna. Není to špatné, ale tak nějak jsem čekala jsem víc. Ve věku sedmi let bych to asi nedala a obecně si myslím, že předčítání této poměrně rozsáhlé knihy s minimem ilustrací (ty mě zaujaly, podobně jako stylizovaná první písmena kapitol, taková zajímavá obdoba starých rukopisů) je možná lepší variantou nežli individuální četba knihy.
Ale současně uznávám, že tady najdete spoustu zajímavých nápadů, jak neotřelým způsobem zpracovat klasický pohádkový příběh. Poslední věta anotace, konkrétně ta část v uvozovkách, mi připadá velmi trefná.
Mě osobně pobavil už konkurz neboli výběrové řízení na kašpárka, především jeho druhý účastník:

"Sál utichl a předstoupil druhý kašpárek. Uklonil se, začal trochu baletit a přitom zpíval žertovnou písničku:
"Znáte tchořka -
strašně smrdí!
Znáte tchořka -
smraďocha!"


Antibabiš
Antibabiš
01.06.2021 5 z 5

Krásná kniha.Také moje první!Líbí se mi jak jsou různé momenty hezky načasované.

PanTydlitát
PanTydlitát
04.04.2020 5 z 5

Pohádková detektivka, od které jsem puvodne čekala nudný pribeh moderní fifleny. Ale platilo zde prislovi - MYSLET - PRD VEDET. Kniha byla naprosto uzasná!!! Zaujala mne hned od 1. kapitoly. Presne to splňovalo predstavu o hledání hvezdy, Princezniny mamainky...

dagmar7365
dagmar7365
13.07.2018 5 z 5

Nevím, kdy naposledy jsem četla tak povedený pohádkový a současně dobrodružný příběh! Mělo to spád, napětí, kapitoly končily tak, že jsme se s dětmi těšily na další den, kdy budeme pokračovat, moc hezké.

lushi
lushi
08.09.2017 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších pohádek, jaké jsem kdy četla. Můžeme být pyšní, že tuto pohádku napsala česká spisovatelka. Do poslední chvíle je příběh opravdu detektivní a tajemný. Doporučuji všem! A ty ilustrace, ach!

klodnerovic
klodnerovic
22.05.2017 5 z 5

Pokud se na knihu Hledá se hvězda teprve chystáš, dál nečti.
Příběh o hledání hvězdy, která vlastně hvězdou vůbec nebyla, o kašpárkovi, který nebyl kašpárkem, o knížeti, který nebyl knížetem, princezně, co se jmenovala Princezna, a poněkud netečném králi Vaškovi, tak to tu ještě nebylo. Stejně tak jako tu ještě nebyla dobrodružná pohádková detektivka pro princezny. Přečetla bych si další. Obzvlášť pokud by byla z dílny paní Brodecké. Hledá se hvězda předčila mé očekávání. Nabídla mi vše, co jsem si od ní slibovala: chvíle, kdy jsem společně s hlavními hrdiny prožívala dobrodružství, chvíle, kdy jsem si říkala „Šmankote, to je ale pohádka!“, uspokojení z toho, že detektiv v utajení zůstal (poměrně dlouho) v utajení, i chvíle, kdy jsem musela uznat, že se jedná o detektivku pro princezny. I když … skoro bych řekla, že by si ji mohli přečíst, a to i s chutí, i kluci. Výjevy z bitvy by se jim jistě líbily. Stejně tak jako by se jim líbilo pátrání po hvězdě, co nebyla hvězdou ;-).

Heyhey
Heyhey
14.08.2016 5 z 5

Nádherné, úžasné, skvostné.

LadyValeria
LadyValeria
20.07.2016 5 z 5

Překrásná ilustrace na obálce mne zlákala k zakoupení této půvabné knihy, jejíž obsah jsem hltala jako malé dítě pohádku před spaním. Při čtení jsem se s úsměvem na rtech vrátila do dětských bezstarostných let, kdy jsme molekuly považovali za nějaké zvláštní malé kuličky, holubník byl hotel pro ptáčky se spoustou malých pokojíčků a kdy Štěstěna milovala kašpárkovu rolničku...

Krásně napsaná dětská detektivka se spoustou roztomilých her se slovy, světem kolem nás i vlastní představivostí, jejíž text doprovázený ilustracemi se čte velmi snadno. Jedná se o nenáročnou milou knihu pro děti do postýlek, ale i pro každého snílka, který by se chtěl na chvilku vrátit v čase.

bernadeta13
bernadeta13
21.03.2016 5 z 5

Krása. Na konci jsem si pobrečela.

bosorka
bosorka
03.02.2016 5 z 5

Moc hezká knížka, která mě uchvátila i z grafického hlediska. Nejlépe číst, když člověk nic nečeká a dočká se překvapení. Tak to bylo i u téhle pohádkové knížky Lenky Brodecké. Je napínavá, je vtipná, přitom není ani trochu podbízivá. Občas trochu smutná, ale to je k prospěchu věci. Děti hltaly naši četbu bez muknutí a my s manželem, protože se obvykle v čtení střídáme, jsme si museli dočítat to, co na nás zrovna nevyšlo. Moc povedené! Jsem ráda, když objevím v dětské četbě něco nového a svěžího.

Janea777
Janea777
21.09.2015 5 z 5

Detektivní příběh v pohádkových reáliích. Mělo to spád, vtip i napětí. Velice krásná kniha :)

Lumine
Lumine
13.09.2015 4 z 5

Velmi pěkná a roztomilá pohádka. :)

Spoiler: Jen ten konec mi přejde trošku úchylný. ._. Přeci jen... jí je 11 a on je dospělý muž se zaměstnáním. :D

Kingomolka
Kingomolka
05.09.2015 4 z 5

Pěkná pohádka :) čte se samo,obrázky krásné.
moc se mi tato kniha líbila .

Candide
Candide
23.07.2015

Přelouskáno během necelých 15 hodin, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, dokud jsem ji celou nepřečetla. Příběh mě doslova strhl, už dlouho mě z literatury pro mládež nic tak nezaujalo. Doporučuji všema deseti, jednou určitě pořídím svým dětem.

Štítky knihy

pro děti od 7 let

Autorovy další knížky

Lenka Brodecká
česká, 1972
2015  87%Hledá se hvězda
2008  80%Pišťucha má problémy

Kniha Hledá se hvězda je v

Právě čtených1x
Přečtených52x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst32x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x