Historička přehled

Historička https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13572/bmid_historicka-apM-13572.jpg 4 307 307

Pozoruhodně dobře napsaný příběh o pátrání po vědci, který zmizel během hledání pravdy o Drákulovi, krutém středověkém vládci Vladu Narážeči, archetypálním strašákovi, jehož upírská legenda přežila víc než šest století. Příběh začíná v roce 1972, když dcera amerického diplomata v Amsterdamu najde v pracovně svého otce hromádku starých dopisů, které začínají slovy Můj milý nešťastný následovníku a vyšlou ji na dlouhou nebezpečnou objevnou výpravu sahající čtyřicet let do historie její rodiny a pět set let do dějin Transylvánie.... celý text

Dobrodružné Romány Fantasy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Historian , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Historička. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Jara.v
13.02.2024 4 z 5

Hned od začátku mě to chytlo. Informace z historie a upíří legendy. Chvílemi mě až mrazilo. Vyprávění plynulo. Ale po půlce se to trochu zbrzdilo a nedokázala jsem udržet úplně pozornost. Konec zůstal otevřený, což je u takové knihy v pořádku, aby pracovala fantazie. Možná vypustit pár kapitol, kde se nejedná tak zcela o hledání Drákuly, ale je to dobrá kniha. Stojí za přečtení.

Eicherik
01.10.2023 5 z 5

Mistrné spojení historie, okultismu a vampýří legendy. Ústřední historickou postavou tohoto dobrodružného pátrání je valašský kníže Vlad III. Dracula zvaný Vlad Tepes. V příběhu ve kterém navštívíme mnoho zajímavých míst je cítit ženský rukopis. Velmi oceňuji minimum akčních scén, pečlivou popisnost, skvělou atmosféru a hlavně žádný velký spěch. Jako zajímavé hodnotím popis moderní likvidace upíra a setkání s rumunskou Železnou gardou. Román mě příjemně překvapil.
Citace: Drakula už stojí na svém oblíbeném místě, hledí přes vodu, ruce založené za zády v charakteristickém zamyšleném gestu, a něco plánuje. Opat ho viděl takhle stát před jeho bojovníky a vysvětlovat jim strategii zítřejšího nájezdu. Vůbec nevypadal jako člověk, který je v neustálém nebezpečí - vůdce, kterého může každou hodinou stihnout smrt, který by měl každým okamžikem uvažovat o své spáse. Naopak, pomyslí si opat, vypadá jako člověk, který má celý svět před sebou.


katerina3502
05.09.2022 2 z 5

Námět dobrý, ale zpracování a styl psaní mi neseděl. Dost se vleče, nedokázala jsem se začíst, natož dočíst do konce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Historička v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených419x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených39x
v Knihotéce270x
v Chystám se číst126x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x