Stínová královna přehled

Stínová královna https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297474/bmid_stinova-kralovna-eP0-297474.jpg 4 199 199

Havraní říše série

1. díl

Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morcantu se Lorelein otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou. Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky. Lorelei, která po své matce zdědila magické schopnosti, poznává v mocichtivé maceše silnou soupeřku. Poté, co Irina krále zabije a zmocní se trůnu, Lorelei a jejímu bratrovi nezbývá než utéct a žít ve vyhnanství. Postupně získává na svou stranu nejen vesničany sužované Irininou krutovládou, ale i mladého krále Kola, vládce Eldru, obývaného Dračím lidem. Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly a černou magií. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Shadow Queen


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stínová královna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

Nathally
06.11.2023 4 z 5

Některé pasáže byly až moc nudné a zbytečně se prodlužovaly. To mě strašně odrazovalo a trvalo mi než jsem knihu přečetla. Celkový děj se mi líbil a budu ráda za pokračování.

lucyvase4
12.09.2023 4 z 5

Mne se kniha líbila. Jedná se vlastně o pribeh Sněhurky. Tedy spíše filmu Sněhurka a lovec. Jen tady se objevují ještě obri, draci a velká magie. Lorelei má na místo Sněhurky ještě bratra Lea a svou věrnou pomocníci Sašu. A za zády draka, který ji chce zabít.
Moc se mi líbili obě hlavní postavy. Hnedka jsem si je oblíbila a od pasáže, kdy se dorozumívali beze slov jen myšlenkami to bylo fakt dokonale. Tolik síly a odhodlání v tak malé zene. Ale jak řekl jeden moudrý muž v knize: "Do bitvy se nechodí protože jsi si jistá vítězstvím ale bojuješ, protože víš, že je to správné!"


ElessaRiverbow
24.05.2023 2 z 5

Nejen, že se jedná o retelling Sněhurky, které mám moc ráda, ale v knize se objevují i draci, takže jsem byla hodně milé překvapená. Dalším plusem je mapka, díky které jsem se mohla orientovat, kde se postavy nachází. Trochu mě mrzí, že není pořádně vysvětleno, jak funguje magie. Také mi to hodně připomínalo film Sněhurka a lovec. Lorelei i Kola jsem si oblíbila, ale nejradši jsem měla Sašu. V některých částech mi kniha ale přišla strašně předvídatelná a jednoduchá. Konec mě celkem zklamal, čekala jsem něco epického, ale bohužel nic takového se nestalo, a navíc to bylo až moc rychlé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Nic nevyděsí zlo víc, než vědomí, že se mu někdo nehodlá vzdát


Kniha Stínová královna v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených235x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených18x
v Knihotéce151x
v Chystám se číst245x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech6x

Autorovy knížky

C. J. Redwine
americká
2016  73%Stínová královna