Prízraky přehled

Prízraky https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168714/bmid_prizraky-p2D-168714.jpg 4 2940 2940

Harry Hole série

< 9. díl >

V uliciach Osla sa zjavila nová droga violín, opiát silnejší než heroín a vyvolávajúci oveľa väčšiu závislosť. Mladý narkoman Gusto leží v byte na podlahe, krváca a čoskoro zomrie. Za zvukov kostolných zvonov rekapituluje svoj životný príbeh. Inšpektor Harry Hole sa po troch rokoch strávených v zahraničí vracia do Nórska. Žiada bývalého policajného nadriadeného, aby mu umožnil vyšetriť takmer uzavretý prípad vraždy. Dostane povolenie navštíviť vo väzení údajného vraha, 18-ročného chlapca, s ktorým ho však spája vlastná minulosť. Vražda spočiatku nesie typické znaky násilia z drogového prostredia, ale rozrastie sa do rozmerov, o ktorých sa Harrymu ani nesnívalo. Väčšina stôp totiž vedie inam, do vyšších kruhov, a inšpektor sa takisto stáva nepohodlnou osobou. Vyšetrovanie smeruje k prekvapujúcemu vyústeniu. A zatiaľ čo Harry pátra, Gusto pokračuje v rozprávaní svojho príbehu...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Gjenferd , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prízraky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (453)

Haloon
26.04.2024 5 z 5

Přízrak je jeden z těch příběhů, které se vám dostanou pod kůži. Předpokládám, že zvlášť v případě, pokud jste rodič. Těžký nádech do tohoto dílu vnáší především intermezzo v podobě Gustova vyprávění, na kterém je leccos opravdového. Cítíte na vlastní kůži, jakou beznadějí je zažít to, když váš blízký propadá drogám a pomalu ztrácí sám sebe. Přízrak je oproti ostatním dílům řady o něco méně krimi, o něco více akční, ale nejvýrazněji ponurým a nelehkým příběhem o otci, synovi a jeho největší lásce.

princesse
14.03.2024 4 z 5

Opět hodně čtivé, téma nelehké, něco na mě už přes, takže za to ta hvězda dolů. Opravdu by to někdy chtělo trochu více uvěřitelnosti, místy je to trochu James Bond co vše vždy přežije, i když ve skutečném světě by to zcela jistě nebylo možné. Stejně tak mi připadá, že těch padouchů v řadách policie mají na severu více než je zdrávo, i když samozřejmě nevím jestli to opravdu je tak nemožné ... Pokud ano, tak máme všichni velký problém. Proč by to byl problém jen severských zemí? Nicméně určitě budu v sérii pokračovat dál až do konce. Ještě mi pár dílů zbývá.


Pazďa
27.02.2024 4 z 5

V této sérii zase trochu něco jiného, Nesbø se snaží poskytnout trošku jinačí náhled. Tentokrát bez cestování po světě, příběh velmi osobní, přesto zaměřený na organizovaný zločin s velmi kvalitním, uzavřeným koncem (kdyby čtenář chtěl). Nebavilo mě to sice tak moc jako Spasitel, Sněhulák nebo Leopard, přesto si tato série udržuje na poli detektivek nejvyšší kvalitu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2014 - Český bestseller (Detektivní romány)


Kniha Prízraky v seznamech

v Právě čtených52x
v Přečtených4 940x
ve Čtenářské výzvě307x
v Doporučených174x
v Knihotéce1 087x
v Chystám se číst633x
v Chci si koupit209x
v dalších seznamech17x