Ostří osudu přehled

Ostří osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182987/bmid_ostri-osudu-ysD-182987.jpg 4 33 33

Guild Wars série

< 2. díl >

Osud zavolal – a oni odpověděli. Nadchází čas hrdinů. Zatímco rasy Tyrie stojí odděleně, šest hrdinů se spojí, aby bojovalo za svůj lid: Eir, nornská lovkyně s duší umělkyně; Snaff, asurský génius, a jeho ctižádostivá pomocnice Zojja; Rytlock, divoký charrský válečník v exilu; Caithe, smrtící sylvari s temnými tajemstvími; a Logan, statečný lidský strážce, který se musí vyrovnat s protikladnými loajalitami. Společně se stanou Ostřím osudu. Společně odpoví na volání. Ale bude to stačit? (zdroj: legie.info)... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Edge of Destiny , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostří osudu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

ludek.n
29.04.2024 3 z 5

Světy Tyrie sužují z tisíciletého spánku probuzení draci a jejich nestvůrní pomocníci. Skupina hrdinů, kteří si vybojovali ostruhy v gladiátorské aréně, se rozhodla (dobrovolně či z donucení) se s touto hrozbou jednou provždy vypořádat. Kingovo Ostří osudu je zcela samostatný příběhem v rámci Guild Wars univerza, neexistuje jakákoli návaznost na předchozí Duchy Ascalonu (dokonce chybí i jakákoli zmínka o mírovém ujednání mezi lidmi a charry, kteréžto téma tvořilo základní osu knihy). Boj mezi oběma rasami proto pokračuje s neztenčenou intenzitou, jen si ho v této knize zase až tolik nevšímáme, protože si vystačíme se souboji gladiátorů a akcemi proti dračím netvorům. Opět se jedná o jednorázové dobrodružství, které se nezabývá pozadím ani okolnostmi jednotlivých jevů a činů. S přibývajícími stránkami se navíc hodně zjednodušuje a zkracuje (nechci říct, že podvádí), jako by toho sám autor už měl dost a chtěl se věnovat jiným a zajímavějším věcem. Potvrzuje to ostatně i rozevláté finále, které (ne)udělalo za celým vyprávěním tečku.

Geramon
12.07.2017 3 z 5

Mám rád Fantasy. Mám rád RPG hry. Mám rád Guild Wars 2, kterou hraji od začátku co hra vyšla což dokazuje i má profilová fotka která je právě z Guild Wars 2.
Při hraní v Guild Wars 2 jsem byl také na výpravách s Rytlockem, Zojjou a ostatními
a bojoval s Rytlockem po boku a v ruce můj vlastnoručně vyrobený legendární meč Sunrise. Takže bylo vcelku zajímavé se o nich dozvědět více.
Ale hra je hra a kniha je kniha.
A bohužel kniha se mě moc nelíbila. Respektive tak do poloviny docela ano.
Příběhy ve hře jsou super. A tam by měli dle mého i zůstat.
Protože mě přijde divné číst jak dlouho někam putovali, když zrovna v této hře je cestování mezi lokacemi otázka pár sekund. Stačí využít portály a nebo zaplatit pár stříbrňáků a teleportovat se do již objevených lokací odkudkoli.
A souhlasím s Ardeinem, že ty názvy které nepřeložili do češtiny působí nepřirozeně.
Opravdu to mě možná v hodnocení ovlivnilo. Prostě mě to dost vadilo.
Ale toť můj názor a někdo jiný má právo na svůj názor.


whiolet
30.12.2016 4 z 5

Můj problém byl, že jsem se nemohla začíst, jinak kniha byla našlapaná akcí od začátku až do konce. Postavy byly sympatické a popichování Logana a Rytlocka mě bavilo, hru jsem nehrála tudíž nemohu posoudit na kolik je to v knize jinak

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostří osudu v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit7x

Štítky knihy

herní adaptace

Autorovy knížky

2013  70%Ostří osudu